Døende pasient satt i stol i 22 timer

Pleierne ignorerte ham og spilte kort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire pleiere ved det psykiatriske sykehuset Cherry Hospital i Goldsboro i North Carolina i USA har fått sparken, etter at de ignorerte den døende pasienten Steven Sabock (50) i april i år.

Sabock, som hadde bipolar lidelse, døde på sykehuset 29. april i år.

Overvåkningsvideoen som viser hvordan pleierne ignorerte ham, ble offentliggjort denne uka. Du kan se den øverst i denne saken.

Sjekket ikke hodet

Filmen viser at Sabock i 20.00-tida 28. april gikk inn på et rom for å ta medisiner. Han satte pillene i halsen, og en pleier slo ham i ryggen. Deretter falt 50-åringen og slo hodet i gulvet.

Pleierne klarte å fjerne pillen, som blokkerte luftveiene. Men de sjekket ikke om han hadde skadet hodet i fallet, og plasserte ham i en stol, skriver lokalavisa The News & Observer og Raleigh.

50-åringen satt i stolen i to timer, før han ble tatt til et annet rom, og sjekket av en medisinsk assistent. Hun ga ordre til pleierne om å sjekke ham hver sjette time.

Klokka 22.22 ble Sabock plassert i den samme stolen igjen.

Deretter satte pleierne seg til å spille kort.

Etter en time var de ferdige. Da slo de av lyset og gikk ut av rommet.

Pleierne løy
Steven Sabock satt igjen i stolen.

Ifølge lokalavisa satt han i stolen i totalt 22 timer og 34 minutter.

Pleierne rapporterte at de fulgte ordren om å sjekke ham jevnlig, og at han fikk væske.

Overvåkningsvideoen viser at de lyver.

Først klokka 20.59, 25 timer etter at han falt sammen, ble Sabock flyttet fra stolen og til en seng. Like etter gikk alarmen: Mannen var i ferd med å dø. Klokka 21.27 ble han hentet i ambulanse, og kort tid etterpå døde han.

- Avskyelig

Obduksjonsrapporten viste ifølge nyhetsbyrået AP at han døde på grunn av et hjerteproblem. I tillegg viste den at han hadde en mindre væskeansamling i hjernen som kan være resultatet av at han slo hodet.

Det er satt i gang politietterforskning av saken.

Steven Sabocks kone, Susan Sabock, reagerer kraftig på pleiernes oppførsel.

- Det er vanskelig for meg å se på videoen, men det jeg har orket å se er det mest avskyelige jeg kan tenke meg. Det er som jeg er i et mareritt som jeg ikke våkner fra. Hvordan kan dette sykehuset fortsatt være åpent? Jeg kan ikke forstå det, sier hun til AP.