Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Døende rundstjålet

En døende pasient ble i forrige uke frastjålet smykker for nærmere 20 000 kroner da hun var innlagt på Sentralsykehuset i Akershus. Det makabre tyveriet ble oppdaget etter at kvinnen var død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralsykehuset i Akershus (SiA) går nå nøye igjennom alle rutiner for å finne ut hvem som kan stå bak den groteske handlingen.

Tyveriet er ennå ikke politianmeldt.

Rundstjålet

Ifølge avisa Glåmdalen ble den syke Nes-kvinnen rundstjålet etter at hun ble innlagt på SiA mandag 5. januar i år.

Ved sykehusankomsten hadde hun både armbånd, to ringer og klokke på seg. Smykkene, som skal være verdt titusener av kroner, ble ikke deponert straks kvinnen kom til sykehuset slik rutinene krever.

Personalet skal derimot ha prøvd å ta av henne armbåndet i mottakelsen, men mislyktes og sendte den eldre kvinnen videre for behandling.

Hun var innom både røntgen, operasjonspost og ortopedisk avdeling. I mellomtida ble armbåndet og en ring sporløst borte fra kvinnen.

20 000 kroner borte

Dagen etter innleggelsen døde kvinnen. Forholdene ble oppdaget da de pårørende skulle hente eiendelene hennes hjem fra sykehuset.

Da manglet det en ring og et armbånd. Verdien på de stjålne smykkene skal være mellom 15000 og 20000 kroner.

Ledelsen ved SiA undersøker nå det grove tyveriet, og vurderer sammen med de pårørende å politianmelde forholdet.

- Det er brakt på det rene at personalet ved ortopedisk avdeling fjernet de to ringene og klokka. Begge ringene ble trædd inn på klokkereima og lagt i kvinnens toalettmappe. De pårørende ønsket ikke å ta dette med hjem med en gang. Da de skulle hente dette seinere, ble det oppdaget at klokkereima var løsnet og den ene ringen borte, sier informasjonssjef Marianne Moltke-Hansen ved SiA i en kommentar til Glåmdalen.

Tyveri-topp

Sykehuset, med rundt 2500 ansatte og mange besøkende innom hver dag, vil nå gå igjennom rutinene for å se om disse må innskjerpes.

Det er ikke første gang pasienter ved SiA blir bestjålet. I fjor mottok Lørenskog lensmannskontor nærmere 40 anmeldelser fra SiA.

Spesielt toppet tyveriene seg i fjor sommer. Tyveriene skjer både fra avdelinger, pasienter, pårørende og ansatte.

Ifølge informasjonssjef Moltke-Hansen er det første gang avdøde personer er blitt frastjålet eiendeler som i dette tilfellet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!