Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Doffen var lei av fotball

Tom Nordlie mener Kristofer Hæstad per i dag er som en bil med bare ett gir. Kometen sjøl var fornøyd bare med å få spille på gress igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Sist Start-kometen spilte en hel kamp på gress var i VM-playoffkampen mot Tsjekkia i Praha 16. november i fjor. Det er fire måneder siden. Siden har ankelproblemer som han sjøl mener skyldes bytte av underlag (til kunstgress) kneblet ham til styrkerom og tredemølle. I går var han helt grei i 0-2-tapet mot gullkandidat Rosenborg.

-  Jeg var skikkelig mett på fotball etter fjoråret. Det er ikke sikkert det har vært ugunstig å få et avbrekk. Nå er jeg ekstremt sugen på å få opp dampen igjen, sier Hæstad til Dagbladet.

Mangler sprut

Sammen med Christian Grindheim var han 2005-sesongens store gjennombruddsmann i norsk fotball. Hæstad spilte mot Tromsø i forrige treningskamp. Men i går spilte han fulle nitti minutter for første gang i år.

-  Jeg har et stykke igjen. Det tar tid å bygge toppformen. Jeg håper å være 100 prosent til seriestarten. Jeg har trent kondisjon og alternativt hele tida. Men jeg mangler frekvensen i beina, mener Hæstad.

-  Øøøøøøøøn, er lyden Start-trener Tom Nordlie lager når han på en barnevennlig og pedagogisk måte skal forklare Dagbladet hvordan formen til Hæstad er drøye tre uker før seriestart. -  Det er liksom ikke flere gir på bilen, sier Nordlie med et smil - vel vitende om at kjøretøyet i det minste går framover.

To straffer?

Thorstein Helstad ga Rosenborg ledelsen da han fikk lov å stå ensom på bakre stolpe på et hjørnespark etter seks minutter. Da hadde allerede sørlendingenes Jon Midttun Lie bommet på sin første av to store sjanser i kampen. Og samme Helstad hadde rukket å rope etter straffe da han ramlet i en duell med Start-kaptein Atle Roar Håland. Hvis den liknet på straffe, så skulle i alle fall Kristofer Hæstad hatt straffe da han ble holdt av banens bestemann Bjørn Tore Kvarme.

 YNDLINGER:  To midtbaneprofiler som forhåpentligvis vil prege årets Tippeliga. Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred (t.v.) og Kristofer Hæstad. Foto: Tom E. Østhuus
YNDLINGER: To midtbaneprofiler som forhåpentligvis vil prege årets Tippeliga. Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred (t.v.) og Kristofer Hæstad. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

-  Der ser du hvorfor vi ikke fikk én eneste straffe på 26 kamper i fjor, brummet trener Nordlie på sidelinja.

Ingenting prekært

Som i 4-0-kampen mot Tromsø beviste trønderne sin effektivitet på den halvgrønne treningsbanen på Lerkendal. Start vant sjansestatistikken 4-3 i noe så sjeldent som en godt over middels treningskamp. Forholdene tatt i betraktning. Men Steffen Iversens heading etter 62 minutter ble kampens siste.

-  Jeg synes ikke vi var underlegne Rosenborg spillemessig, mener Kristofer Hæstad .

RBK-trener Per-Mathias Høgmo var også rimelig tilfreds. Ubeseiret i Norge som han er.

-  Vi har et par balltap. De må vi luke bort. Men de sjansene de skaper må banen ta noe av skylda for. Vi trenger tida til seriestart. Det er ingenting prekært, sier Høgmo, som kunne stille med midtbanetrioen Ørjan Berg, Per Ciljan Skjelbred og Jan Gunnar Solli i går. Sistnevnte var best av dem.

-  Jeg er fornøyd med at vi står i mot dem på dødballene, at Steffen scorer og at Per står en hel kamp. Men vi har en del å jobbe med når det gjelder kollektivt press og frispilling fra stopperne, mener Høgmo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!