Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Døgnet i Vegas

Festet med Katy Perry i et døgn uten søvn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS (Dagbladet): - Nå kjører vi døgnet rundt uten søvn. Og hvis du likevel skal døgne er Las Vegas stedet å være, sier Barack Obama til Dagbladet og over 13 000 andre frammøtte på et bydelssenter Las Vegas.

Obama har slitt med å få tilbake til rockestjernestatusen han hadde da han inntok det hvite huset i 2008. Men med valgmøtet i arbeiderklasseforstaden Doolitle var rockekonsertfølelsen definitivt tilbake.

Forskjellene til Mitt Romneys arrangement her i Las Vegas på tirsdag var slående. Republikaneren valgte seg en rikmannsforstad og serverte familievennlig countrymusikk som oppvarming.

Framover
I går var det superpopstjerna Katy Perry som først fikk opp stemningen. For anledningen hadde hun fått laget en kjole som så ut som en gigantisk stemmeseddel. Og selvsagt var det krysset av for Obama og Biden. Og Perry bare føyer seg inn i reken av celebriteter som nå jobber for Obama.
Tirsdag gikk den ivrige Obamastøttespilleren Bruce Springsteen på scenen i en annen vippestat, Virginia, for å støtte presidenten.

Stevie Wonder og Jon Bon Jovi har også sunget ut for Obama. Presidentens viktigste budskap i går var å oppmuntre alle til å komme seg til stemmelokalene. Vel vitende om at en høy valgdeltakelse alltid er en fordel for demokratene.

- Vi har ikke klart å gjøre alt vi sa vi skulle i 2008 men dere skal vite at hver eneste dag tenker jeg på hvordan jeg kan gjøre det bedre for dere. Jeg vi har fått til en hel del, sa Obama og ramset opp en krig som er avsluttet og en han holder på å avslutte, Osama bin Laden, skattelette for arbeiderklassen, stans i overføringene til Wall street-bankene, homorettigheter i hæren, redningspakken for bilindustrien.

- På felt etter felt går framover. Vi har et stykke igjen å gå, men vi har kommet alt for langt til å snu og gå tilbake. Amerika skal gå framover, sier han stil stormende jubel.

Drittlei
Ordet «framover» er en gjenganger i presidentens setninger, og er valgt ut som slagord for denne kampanjen, på samme måte som «forandring» var det da Obama ble valgt i 2008.

Men mange ser ikke noe særlig til forandringen, og det er en av Obamas store problemer nå.

- Obama har hatt det veldig tøft disse fire første årene med krisa i økonomien. Men det går bedre nå. Folk forventer at alt skal skje så fort. Da er de nødt til å bli skuffet, sier Ron Turouske til Dagbladet i pausen mellom Perry og Obama.

Larissa Fernandez (23) står og hører på diskusjonen om skuffelse og klarer ikke la være å bryte inn i samtalen.

- Jeg er så drittlei av alt det der pratet om skuffelse. Obama har gjort en masse, men folk skjønner det bare ikke, sier hun. Det superjevne presidentvalget gjør at Nevada og en håndfull andre vippestater er blitt blir nøkkelen til Det hvite hus.

Begge kandidater satser massivt her, og i dag kommer Michelle Obama til gamblingstaten.