«Dokke» i vannet var to-årig jente

Barna som lekte i strandkanten trodde det var en dokke som lå og fløt i vannet. Det viste seg å være en to år gammel jente. Toåringen ble fløyet til Ullevål sykehus hvor personalet i går kveld slåss for livet hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Man lyktes i gjenopplivingsforsøkene. Ved Ullevål sykehus ble det i går kveld opplyst at jenta svever i livsfare.

Full mobilisering

Det tragiske dramaet skjedde på Rørestrand camping utenfor Horten i 17-tida i går ettermiddag. Et øyeblikks uoppmerksomhet var nok til at den lille jenta forsvant.

- Etter at foreldrene hadde lett etter henne i 10- 15 minutter, mobiliserte vi flere hundre mennesker som endevendte hele området, forteller Ragnhild Kleven, daglig leder på Rørestrand campingplass.

Ingen er sikker på hvor lenge jenta lå i sjøen før hun ble funnet.
- Etter at ulykken ble oppdaget, tok det svært lang tid før ambulanse kom til stedet, sier et øyenvitne Dagbladet har snakket med.

Gjenopplivingsforsøk ble startet umiddelbart.

Politieskorte

Politiet fikk melding klokka 17.17. Da det gikk opp for dem at det ikke var ambulanse å få tak i i Horten, dro de med blålys for å hente lege på Horten sykehus.

- Det var anestesilege på plass etter 15 minutter, opplyser vakthavende anestesilege Lars Lauritzen på Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral ved Vestfold Sentralsykehus.

Ambulansen i Horten var ute i annet oppdrag. Derfor ble det sendt en fra Tønsberg. Denne ble imidlertid ikke benyttet siden en også tilkalte helikopter fra Norsk Luftambulanse. Helikopteret lettet fra Horten klokka 18.15 og ankom Ullevål sykehus 18.33 ifølge opplysninger Dagbladet har innhentet fra luftambulansen.