Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Doktor Død» er død

Den amerikanske legen Jack Kevorkian, som ble kjent som «doktor Død» etter å ha hjulpet en rekke mennesker å begå selvmord, er død.

SELVMORDSHJELPEREN:  Jack Kevorkian innledet sin omstridte selvmordsbistand i 1990. Han døde på Beaumont-sykehuset i Royal Oak etter å ha vært innlagt i to uker med nyre- og hjerteproblemer. Foto: REUTERS/Rebecca Cook/Scanpix
SELVMORDSHJELPEREN: Jack Kevorkian innledet sin omstridte selvmordsbistand i 1990. Han døde på Beaumont-sykehuset i Royal Oak etter å ha vært innlagt i to uker med nyre- og hjerteproblemer. Foto: REUTERS/Rebecca Cook/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kevorkian hevdet selv han hadde hjulpet om lag 130 kronisk syke og døende personer med å begå selvmord. Han ble dømt i 1999 for å ha bistått en 52 år gammel pasient med nervesykdommen ALS som tok livet sitt, og legen sonet til 2007.

Kevorkian tvang amerikanske myndigheter til å vurdere de etiske dilemmaene ved behandlingen av lidende dødssyke da han innledet sin omstridte «selvmordsbistand» i 1990.

Han filmet pasientene som tryglet ham om å hjelpe dem med å dø.

- Jeg angrer ingen ting, absolutt ingen ting, sa han i et intervju med CNN i fjor.

Kevorkian ble 83 år gammel. Han døde på sykehus i Michigan etter å ha blitt innlagt med hjerte- og nyreproblemer for to uker siden.

(NTB)