«Doktor Død» kastet ut av sykehuset

Sør-Afrikas Doktor Død, Wouter Basson, ble bedt om å trekke seg fra sin stilling på militærsykehuset i Pretoria. Han er anklaget 11 tilfeller av medvirkning til drap, og for å ha skaffet giften som tok livet av 200 opprørere i Namibia på 80-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oppgjøret med apartheid-regimets grusomheter i Sør-Afrika er ikke over. Stadig dukker det opp nye saker som viser hvordan myndighetene har brukt drap som virkemiddel for å holde de hvite ved makten. Sør-Afrikas Doktor Død er ikke noe unntak.

Med anklagene hengende over seg i flere år, har legen fortsatt sin praksis på militærsykehuset i Pretoria. Wouter Basson er anklaget for å ha forsøkt å drepe presten Frank Chikane under apartheid-regimet i Sør-Afrika. I dag er Chikane stabssjef for president Thabo Mbeki.

I tillegg er legen mistenkt for ytterligere ti tilfeller av medvirkning til drap. Men Basson er også anklaget for å ha skaffet tilveie kjemikaliene som tok livet av over 200 medlemmer i en opprørsgruppe som kjempet mot sørafrikanske styrker i nabolandet Namibia.

- Basson har trukket seg fra sin stilling etter anmodning fra regjeringen, opplyste talsmann Sibani Mngadi i dag, melder nyhetsbyrået AP.

Nå vil myndighetene i Sør-Afrika også forsøke å ta fra ham legelisensen.

<B>DOKTOR DØD: Legen Wouter Basson er innhentet av sin fortid, som giftmorder for apartheid-regimet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer