Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Doktor Død vil inn i Kongressen

- Vi trenger ærlighet i Washington, sier Jack Kevorkian.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var til Michigan-avisa Oakland Press at 79 år gamle Jack Kevorkian, bedre kjent som Doktor Død, annonserte at han vil stille som uavhengig kandidat til Kongressen.

- Vi trenger ærlighet og oppriktighet i stedet for de korrupte myndighetene i Washington, sa Kevorkian til lokalavisa Oakland Press.

Det er ventet at han vil komme flere kunngjøringer om sitt kandidatur i neste uke.

Hevder han har drept 130

Doktor Død har i flere år vært den mest omstridte talsmannen for legehjelp ved selvmord. Selv hevder han å ha begått 130 barmhjertighetsdrap i perioden fra 1990 til 1998.

Kevorkian, som ble løslatt i juni i fjor, har tilbrakt åtte år i fengsel for å ha gitt aktiv dødhjelp til den dødssyke Thomas Youk (52).

Videoen av at Kevorkian satte giftsprøyte på Youk ble vist på fjernsynsstasjonen CBS, og den tidligere patologen utfordret statsadvokater til å reise tiltale mot ham for å ha gitt aktiv dødshjelp.

13. april 1999 ble han dømt til 10 til 25 års fengsel for drapet på Youk. Han slapp ut tidligere på grunn av god oppførsel.

- Like stor sjanse som Ron Paul

image: Doktor Død vil inn i Kongressen

Skal Kevorkians drøm om plass i Kongressen bli en realitet må han skaffe til veie 3000 underskrifter innen 17.juli for å kunne stille som kandidat i november.

Statsadvokaten i Oakland County som sørget for at Kevorkian havnet bak fengselsmurene, har liten tro på hans kandidatur.

- Jeg vil sammenligne hans kandidatur med Ron Pauls, sier Dave Gorcyca til Oakland Press.

- Det er trolig et PR-stunt. Å søke oppmerksomhet omkring sin egen person er helt vanlig for Jack når han ikke har fokuset på seg, sier Gorcyca.

SELVMORDSMASKIN: Dr. Jack Kevorkian poserer med sin «selvmordsmaskin» tilbake i 1991. Foto: AP Photo/Richard Sheinwald/SCANPIX
SELVMORDSMASKIN: Dr. Jack Kevorkian poserer med sin «selvmordsmaskin» tilbake i 1991. Foto: AP Photo/Richard Sheinwald/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media