Donald Trump

Dokument: De visste det var løgn

Donald Trumps (75) egen kampanje trodde ikke på beskyldningene om valgfusk. Likevel fikk Trump-advokatene Sidney Powell og Rudy Giuliani spre konspirasjonsteorier.

FUSK: Donald Trump avbildet i januar i år utenfor Det Hvite Hus. Foto: NTB
FUSK: Donald Trump avbildet i januar i år utenfor Det Hvite Hus. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To uker etter presidentvalget som Trump tapte mot Joe Biden i fjor, ledet Powell og Giuliani en pressekonferanse.

Konkrete anklager

Der kom de med flere beskyldninger om innblanding i valget. De snakket om innflytelse fra kommunistpenger i Venezuela, Cuba og muligens Kina. Flere andre aktører ble også blandet inn for å ha en del i konspirasjonen for å sørge for at Trump ikke ble gjenvalgt som USAs president.

Powell hevdet også at «Dominion Voting Systems», selskapet bak flere viktige delstaters forhåndsstemming-system, og «Smartmatic», som ble brukt i Los Angeles, er skapt av Venezuelas tidligere diktator Hugo Chávez.

Finansmannen George Soros ble påstått å være en av lederne bak Dominion-prosjektet, og Powell argumenterte for at det var et bevis på å prøve å stjele valget fra Trump.

Dokumenter avslører

Nå viser dokumenter som New York Times har fått tilgang på, at Trumps egen kampanje på tidspunktet hadde gjort klar en pressemelding, hvor de slo fast at Powell og Giulianis anklager ikke var sanne.

Det kommer også fram at de likevel lot advokatene legge fram sine påstander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer