- Dokumentarene er i virkeligheten politisk reklame for Hillary Clinton

Republikanerne truer med å boikotte CNN og NBC foran presidentvalget i 2016.

KANDIDAT? Hillary Rodham Clinton har ikke bekreftet at hun vil stille som presidentkandidat for demokratene i 2016. Foto: Foto: AP Photo/Cliff Owen, File/NTBScanpix
KANDIDAT? Hillary Rodham Clinton har ikke bekreftet at hun vil stille som presidentkandidat for demokratene i 2016. Foto: Foto: AP Photo/Cliff Owen, File/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dokumentarprogrammene er i virkeligheten politisk reklame for Hillary Clinton, fastslår Reince Priebus i et brev til de to fjernsynskanalene.

Boikott Han er leder i Republikanernes landsstyre, som nå truer med å boikotte CNN og NBC når det skal holdes debatter under nominasjonskampen foran presidentvalget i 2016.

«Som et amerikansk selskap har dere all rett til å kringkaste de programmene dere vil», vedgår Priebus i brevet.

«Men som amerikanske borgere vil dere helt sikkert forstå at mange er forbløffet av deres handlinger, som framstår som et dårlig skjult forsøk på å legge en tunge på vektskålen i presidentvalget i 2016», skriver han.

Favoritt Hillary Clinton har fortsatt ikke kommet med noen kunngjøring om at hun vil stille i presidentvalget. Men brevene til CNN og NBC viser med all tydelighet hvor nervøse Republikanerne er for at nettopp det skal skje.

I 2008 tapte Clinton mot Barack Obama i Demokratenes nominasjonskamp, men hun er soleklar favoritt til å vinne hvis hun stiller igjen i 2016.

Clinton var USAs førstefrue da hennes mann Bill Clinton var president. Hun har senere vært senator og utenriksminister.

(NTB)