Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Doles eks-kone snakker ut

HAR OVERTATT: Nå har Elizabeth tatt over som ledsager for Bob. I 23 1/2 år var det Phyllis Macey som var mannens store støtte i hans politiske karriere. JENNINGS (Dagbladet): 26 år seinere vet Phyllis Macey ennå ikke hva som fikk Bob Dole til å bryte ut av ekteskapet etter 23 1/2 år. «Du må spørre ham. Jeg var ganske rystet,» sier hun til avisa Washington Post.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ingen rettsskriver til stede da skilsmissen ble innvilget i Topeka i Kansas etter kontortid 11. januar 1972, dagen etter at Phyllis fylte 47. Dole sa han ville « ut av dette».

Fru Dole tok ut skilsmisse til tross for at hun trodde at problemene i ekteskapet kunne løses.

- Jeg tok ut skilsmisse fordi han forlangte det. Slik jeg er oppdratt, skilles ikke folk, sier hun.

Det ble ikke laget noen beskrivelse av årsakene til skilsmissen, og eiendelene var fordelt på forhånd.

Phyllis Macey viste til at paret ikke lenger «passet sammen». Hele prosessen ble gjennomført av Bob Dole. En av advokatene var en studiekamerat.

Fort gjort

Denne advokaten ba på «hennes vegne» om rask behandling, av dommeren som også var en studiekamerat av Dole. Advokaten ba om umiddelbart rettsmøte i stedet for to måneder seinere, som loven krever. «Det vil innebære økt belastning for fru Dole,» hevdet advokaten.

Men Phyllis Macey sier at hun ikke er bitter, og at de tidligere ektefellene fortsatt er gode venner. Og hun støtter ham politisk. Ekteparet Dole har datteren Robin (41) sammen. Hun er i dag en sentral medarbeider i farens presidentvalgkamp, og står ofte ved siden av ham på scenen ved sammen av Elizabeth, som ble den nye fru Dole i 1975.

Avslag

Washington Post skriver at Dole avslo å bli intervjuet om skilsmissen. Dole skriver om den i selvbiografien, som han skrev sammen med sin nåværende kone Elizabeth.

«Phyllis og jeg drev fra hverandre i årene før 1972. Jeg satt fast i ett liv som krevde stadig mer, og hun satt fast i et annet. Mens Robin var liten, bidro hun til å holde oss sammen, men det var ingen lykkelig tid for noen av oss. Jeg hadde lært at enhver som ikke klarte å holde ekteskapet sammen, var mislykket.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media