Den dramatiske politijakten i Gjerdrum:

Dolk (3) fant cyanidtyven i møkkakjelleren

- Helt avgjørende for å finne mennene, sier seksjonsleder i politiets hunde- og ryttertjeneste, Tor Paulsen.

FANT ANTATT CYANIDTYV: Politihunden Dolk (3) snuste seg fram til tyven om hadde gravd seg ned i møkkakjelleren. Foto: Politiet / Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FANT ANTATT CYANIDTYV: Politihunden Dolk (3) snuste seg fram til tyven om hadde gravd seg ned i møkkakjelleren. Foto: Politiet / Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hundene var avgjørende for å finne mennene der de befant seg, men arbeidet som ble gjort i forkant av Øst politidistrikt var helt avgjørende, sier Tor Paulsen, seksjonsleder i politiets hunde- og ryttertjeneste til Dagbladet.

Beboere i Gjerdumsbygda ble lørdag vitner til et voldsomt politioppbud. Bevæpnet politi, sykebil, brannbiler og to politihelikoptre som sirklet over jordene. En dramatisk politijakt var satt i gang etter at to menn i en bil hadde stukket av fra en rutinekontroll.

CYANID: Her ble antatt cyanidtyv funnet - nedgravd i møkk. Video: Øistein Monsen Vis mer

Det skulle vise seg at det var disse to som sto bak det mye omtalte tyveriet av budbilen som skulle frakte livsfarlig cyanid til Universitetet i Oslo. Cyaniden, som var på avveie i over ei uke, hadde potensial til å ta livet av 125 mennesker.

Fant mann nedgravd

Etter en dramatisk politijakt fant politiet mennenes bil etterlatt på baksiden av et bolighus. To politihunder fant de to personer som gjemte seg på en gård i nærheten.

SNUSTE SEG FRAM: Mannen hadde gravd seg ned i møkkakjelleren, men politihunden Dolk klarte å spore ham opp. Foto: Politiet
SNUSTE SEG FRAM: Mannen hadde gravd seg ned i møkkakjelleren, men politihunden Dolk klarte å spore ham opp. Foto: Politiet Vis mer

Politihunden Dolk på tre år var hunden som snuste seg fram til mannen som hadde gravd seg ned i møkkakjelleren.

- Den ene mannen ble pågrepet i en møkkakjeller. Det var en politihund som fant mannen. Mannen lå skjult under møkka, uttalte Marianne Coldevin- Kverme, oppdragsleder ved politiet i Øst til Dagbladet.

Cyaniden som ble stjålet

I mennenes bil fant politiet også flere esker med medikamenter, inkludert en beholder med cyanid samt en fraktseddel til Universitetet i Oslo.

Politiet har fått bekreftet at cyaniden er identisk med cyaniden som ble meldt stjålet i forbindelse med tyveriet av en Mercedes sprinter varebil fra Lørenskog stasjon onsdag 20 februar.

Varebilen som ble stjålet er fortsatt ikke kommet til rette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer