Dolker Jens på nytt

I et oppsiktsvekkende intervju med TV2 i kveld tar Ap-leder Thorbjørn Jagland et bittert oppgjør med arvtakeren Jens Stoltenberg. Jagland sier han ville vunnet en maktkamp med Stoltenberg på landsmøtet dersom han ikke hadde trukket seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kjenner partiet, jeg er sikker på at jeg ville blitt gjenvalgt, sier Jagland i TV2-intervjuet, som er del av et større program om Ap's vekst og fall som sendes i kveld.

Jagland viser til at mens Ap fikk 35 prosent i 1997 med ham i front, fikk Ap bare 25 prosent da «den store kommunikatoren var brakt inn i bildet».

Selv kan ikke Jagland forstå at noen mener dette er et nytt, bittert dolkestøt mot nestleder og påtroppende Ap-leder Jens Stoltenberg. Tvert imot:

- Nei, jeg mener heller at jeg hjelper Jens ved å si dette. Han fikk jo en byrde han ikke kunne bære. Han var redd for de voldsomme forventningene som ble stilt til ham da han tok over. Det var en stor byrde for ham. Derfor må det være en hjelp at jeg sier det jeg gjør. Min kritikk går mot media og partiorganisasjonen, som trodde partiets problemer ble løst dersom de fikk en bedre kommunikator, sier Jagland til Dagbladet.

- Sier sannheten

Han forstår ikke hvorfor han igjen skaper overskrifter.

- Det jeg sier er rene selvfølgeligheter, bare en oppsummering av det alle nå bør se: Vi ble fortalt at Ap hadde et kommunikasjonsproblem. Vi gjorde noe med det. VG fortalte oss at vi ville få 400000 flere velgere hvis vi skiftet leder. Både Jens og jeg visste at problemet var politisk. Jeg trakk meg som statsministerkandidat og frontfigur fordi situasjonen ble umulig. Jeg hadde ikke noe å stå imot med lenger, sier Jagland om bråket i partiet vinteren 2000 som førte til at han trakk seg om parlamentarisk leder og statsministerkandidat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer