- Dolker jentene i ryggen

Stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen er glad for debatten, men sjokkert over uttalelsene til lederen i Barne- og ungdomsrådet i Vestfold som sier jenter legger opp til å bli voldtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Utsagnet blir enda mer alvorlig med tanke på at hun daglig jobber med barn og unge, sier SVs Inga Marte Thorkildsen til Dagbladet.no.

De sterke uttalelsene til Gro Melvold i Barne- og ungdomsrådet kommer etter at hun ble opprørt over at Thorkildsen foreslo et selvforsvarskurs for jenter i skolen. Thorkildsen har selv blitt sextrakassert og mener det er et stort problem. Nå slår politikeren tilbake.

- Jeg mener et slikt kurs absolutt er på sin plass. Dette kan styrke selvtilliten til jenter og også gjøre at de unngår den del situasjoner, framholder hun.

- På bærtur

Gro Melvold skylder på at jentene er blitt for frigjorte, men Thorkildsen minner om at kvinnevold er mye verre i de minst likestilte landene.

- Melvold er helt på bærtur. Fordelen er at hun sier det mange mener. Dessverre. Derfor håper jeg vi nå kan få en skikkelig diskusjon rundt dette.

SV-politikeren sier at det som er enda verre en uttalelsene til Melvold, er at domstolene har de samme holdningene. Hun etterlyser også politisk handlekraft overfor helsetilbudet til barn og unge, som stadig blir mer fraværende i skolen.

Men aller viktigst:

- Guttene må holde hendene av fatet. De må vise respekt og sette sine egne grenser.

REAGERER: SV-politiker mener utsagnet blir enda mer alvorlig når det kommer fra en person som daglig jobber med barn og unge.
KURS: Thorkildsen ønsker et selvforsvarskurs i skolen. Her har hun godt tak på partikollega Heikki Holmås.