Dolker Milosevic i ryggen?

Etter seks år på rømmen vil Radovan Karadzic - en av Europas mest ettersøkte krigsforbryter - trolig overgi seg for å vitne mot Milosevic. Dermed varsler en av Milosevics nærmeste allierte at han er villig til å dolke ekspresidenten i ryggen for å berge seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Utspillet kommer samtidig med at Bosnias statsminister lover å utlevere krigsforbryteren. Når også Serbia har lagt seg på denne linjen, har Karadzic med ett ingen rømningsveier igjen.

Den tidligere bosniaserbiske presidenten Radovan Karadzic ble i 1995 tiltalt for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten begått under den tre år lange Bosnia-krigen på 90-tallet. Siden den gang har han levd i skjul i Republika Srpska, den serbiske delen av Bosnia. Nå skal han være villig til å vitne mot sin nære allierte, Slobodan Milosevic, i bytte mot en mildere dom for egne krigsforbrytelser, melder nyhetsbyrået AP.

Srebrenica

1995: Serbiske styrker bomber Srebrenica i fem dager til ende. De som forsøker å unnslippe, blir drept for fote. Kolonner med flyktninger busses bort til slaktemarker i Øst-Bosnia og henrettes. Mer enn 7500 bosniske muslimer forsvant i løpet av den verste massakren siden den annen verdenskrig. Radovan Karadzic var øverste politiske leder under Srebrenica-massakren. Nå varsler en kilde nær Karadzic at han vil stå til ansvar for sine handlinger i krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer