Bullmarked: Tidligere hedgefondforvalter Raoul Pal hevder vi befinner oss midt inne i et stort dollar-bullmarked.
Bullmarked: Tidligere hedgefondforvalter Raoul Pal hevder vi befinner oss midt inne i et stort dollar-bullmarked.Vis mer

Dollaren skal bli enda dyrere

Senioranalytiker Eirik Larsen i DNB Markets tror ikke dollaren er ferdig med oppturen. Han får støtte fra tidligere hedgefondforvalter Raoul Pal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Pal er tidligere medforvalter i hedgefondet GLG Global Macro Fund i London, som er et av de største hedgefond-selskapene i verden. Han driver nå det uavhengige analyseselskapet Global Macro Investor fra Cayman Islands, og hevder vi befinner oss midt inne i et stort dollar-bullmarked skriver Finansavisen.

Dårlig nytt for dollarlån

Hvis dollaren fortsetter oppover, vil dette imidlertid være dårlig nytt for fremvoksende økonomier, som ofte har store dollarlån.

Larsen i DNB Markets anser en videre oppgang i den handelsvektede dollarindeksen som mest sannsynlig.

– Grafen for dollarindeksen avtegnes som bullish. Jeg vektlegger først og fremst det endelige bruddet av den viktige motstandslinjen ved 86-nivået, som ble brutt desember 2014. Denne motstanden hadde definert oppsiden i hele perioden siden 2005. Jeg ser dette som vesentlig viktigere enn trendbruddet, sier han.

- Et utbrudd vil skje mot oppsiden

– Teknisk sett har indeksen etablert motstand ved 100,50 – men dette er trolig en «pause-formasjon». Mye tyder imidlertid på at et utbrudd vil skje mot oppsiden. Jeg vil ikke utelukke å se indeksen opp mot 120.

Flere økonomisaker:

Søndagens aksjetips

Nå kan du kjøpe en privat øy utenfor New York