Dolly har truffet land

Orkanen er i ferd med å spise seg innover Texas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Det har vært ventet at Dolly ville treffe land i løpet av kvelden, og nå strømmer stadig flere bilder av den kategori 2-sterke orkanens ødeleggelser inn fra fotobyråene. Dolly traff South Padre Island på østkysten av Texas rundt klokka åtte i kveld, norsk tid. Orkanen er nå i ferd med å gå inn i Texas.

Med en vindstyrke på opptil 160 kilometer i timen flerrer den nå av hustak, knekker palmer i to og gjør tusenvis av hjem strømløse, melder den kanadiske nettavisen Canada.com.

Klokka 21 i kveld, 14.00 lokal tid, var nærmere 60.000 kunder i Sør-Texas uten strøm, melder strømleverandøren AEP.

Orkanen, som ble oppgradert fra tropisk storm i går, er ventet å gjøre enorme ødeleggelser. Direktøren i det amerikanske orkansenteret, Bill Read, har oppfordret folk som bor i området der orkanen ventes å herje, til å forlate hjemmene sine.

Orkanvarselet gjelder fra Rio San Fernando i Mexico og nordover til Corpus Christi i den amerikanske delstaten Texas, en kystlinje på nærmere 500 mil.

Det er ventet at uværet kan føre til nedbørsmengder på nærmere 40 millimeter i noen områder i løpet av dagen.

Ut av den amerikanske grensebyen Brownsville ble det tidligere i dag rapportert om lange køer. Folk låste eiendelene sine inn i huset og festet treplater foran vinduene.

Dolly gikk gått klar av de fleste ojleriggene i Mexicogolfen. Dette førte til et kraftig fall i oljeprisen i dag og i går, etter at den først hadde steget som følge av frykten for at oljerigger skulle bli skadet. Mer enn fjerdedel av all amerikansk oljeutvinning foregår i Mexicogolfen.

EVAKUERER: Mariella Ramirez (til høyre) og Stephanie Gonzalez evakuerer Ramirez\' leilighet på South Padre Island etter at taket ble tatt av orkanen Dolly. Foto: David J. Phillip/AP7SCANPIX
EVAKUERER: Mariella Ramirez (til høyre) og Stephanie Gonzalez evakuerer Ramirez\' leilighet på South Padre Island etter at taket ble tatt av orkanen Dolly. Foto: David J. Phillip/AP7SCANPIX Vis mer

Dette er første gang på ti år at Sør-Texas rammes av en orkan.

Dolly har truffet land
<B>KOMMER SEG I DEKNING:</B> Ramon Hernandez hjelper Diana Sepulveda mens hun bærer sin sønn Joshua Gutierrez i ly på Porter High School i Brownsville.
<B>DUKKER UNNA:</B> To politimenn i Brownsville dukker unna søppel som flyr i lufta mens de prøver å fjerne en solskjerm fra gata.
<B>FØR: Hotellskiltet før orkanen kom.
<B>ETTER: Hotellskiltet etter at orkanen kom.
<B>NÆR ØYET:</B> Dette satellittbildet, tatt klokka kvart over fire i ettermiddag, viser orkanen før den treffer land med full kraft.