Moderna

Dolly Parton vaksinert: Lagde ny vri på klassiker

Den kjente countrysangeren feiret coronavaksinering med en ny vri på klassikeren «Jolene».

SYNGER: Superstjerna Dolly Parton har støttet Moderna-vaksinen med millioner. Nå setter hun selv vaksinen mens hun synger en av sine største hits. Video: Dolly Parton / Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert

Tirsdag kveld delte Dolly Parton en video på Instagram hvor delte at hun at hun har fått coronavaksinen.

- Hei, det er meg. Jeg skal endelig få min vaksine, jeg er så spent. Jeg har ventet en stund, men jeg er gammel nok og jeg er smart nok til å få den. Så jeg er veldig glad for at jeg skal få min Moderna-vaksine i dag. Jeg har til og med endret sangen min til denne passende anledningen, sier Dolly Parton i videoen.

Sangen Parton referer til er en av hennes mest kjente gjennom karrieren, «Jolene». Oversatt til norsk blir teksten:

- Vaksine, vaksine, vaksine, vaksine, jeg bønnfaller dere, vær så snill og ikke nøl. Vaksine, vaksine, vaksine, vaksine, for plutselig er du død og det er litt for seint, synger Parton med glimt i øyet.

Videre i videoen ser man at Parton får Moderna-vaksinen, som produsentene har hevdet har en 95 prosent beskyttelsesgrad mot coronaviruset.

- Ikke vær feige

Det er mange som er svært skeptiske til å vaksinere seg mot coronaviruset i USA. Et studie utført av AP i februar viser at en av tre amerikanere er skeptiske til coronavaksinen.

Parton oppfordrer sine fire millioner følgere til å ta vaksinen i innlegget, og sier til skeptikerne at de ikke skal være feige og få vaksinen sin.

Donert store summer til forskning

Parton har vist stort engasjement for å bekjempe coronaviruset det siste året.

Den amerikanske farmasøytiske giganten Moderna har brukt mye ressurser på å forske på coronaviruset siden pandemien brøt ut, og Parton var en av dem som ville hjelpe.

Den krevende og dyre forskningen trengte økonomisk støtte for å kunne utføre arbeidet tilstrekkelig, og i november 2020 ville de takke dem som bidro.

Da dukket Partons navn opp i rapporten deres, som en av bidragsyterne til deres ferdigstillelse av coronavaksinen.

Parton donerte en million dollar til forskning på vaksinen, noe som tilsvarer cirka ni millioner norske kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer