Dom: Fredag den 13. klokka 13.00

I morgen risikerer kjendisadvokat Morten Furuholmen fengsel for grovt heleri.

TILTALT FOR GROVT HELER I morra risikerer de to advokatene Morten Furuholmen (midten) og Rune Berg (t.v.) fengsel dersom de blir dømt for grovt heleri. Bildet er fra en tidligere rettssak. Foto: BERIT ROALD/SCANPIX
TILTALT FOR GROVT HELER I morra risikerer de to advokatene Morten Furuholmen (midten) og Rune Berg (t.v.) fengsel dersom de blir dømt for grovt heleri. Bildet er fra en tidligere rettssak. Foto: BERIT ROALD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 

(Dagbladet.no): Dommen mot de to advokatene faller i Oslo tingrett i morra — fredag den 13. Klokka 13.

Både kjendisadvokat Morten Furuholmen og advokat Rune Berg står tiltalt for grovt heleri, etter å ha påtatt seg et innkrevingsoppdrag for David Toska i 2002-2003.Oppdraget gikk inn på å få tilbake et lån på fem millioner kroner, som Toska hadde gitt til finansakrobat Thomas Øye. Pengene skulle investeres i et nytt selskap.

De fem millionene ble overlevert kontant i en koffert. Derfor har saken blitt kalt koffertsaken.

- Burde skjønt at det var kriminelle pengerToska lånte selv pengene av eiendomsutvikleren Peter Nielsen for å låne dem videre, og den rike Schibstedt—arving Harald Undrum sto oppført som kausjonist.

Da Thomas Øye gikk konkurs og investeringen i stå, mente Toska at Undrum var ansvarlig for lånet. Han kontaktet derfor advokat Morten Furuholmen, for å kreve pengene tilbake fra Undrum.

Problemet var bare at da var også Harald Undrum på konkursens rand. Dermed endte saken i skifteretten - der Toska tapte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer