Dom i Sleipner-saken

I dag faller dom i Sleipner-saken. Aktor har lagt ned påstand om seks måneders betinget fengsel for kaptein Sverre J. Hagland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag klokken 11 ventes det dom fra Sunnhordaland tingrett i Sleipner-saken. Både kaptein Hagland og rederiet HSD er tiltalt i saken. Hagland er tiltalt for å ha forvoldt sjøskade, en forbrytelse med en strafferamme på fengsel i inntil tre år. HSD er tiltalt for manglende sikkerhetsopplæring av de ansatteom bord på hurtigbåtene. Aktor har lagt ned påstand om seks måneders betinget fengsel for Hagland, og fire millioner kroner i bot for HSD.

16 personer omkom da Sleipner gikk på skjæret Store Bloksen like nord for Haugesund 26. november 1999. Det var 76 passasjerer ombord og et mannskap på ni. Granskingskommisjonen konkluderte med at feilnavigering var årsak til grunnstøtingen, og la ansvaret på kapteinen og styrmannen.

Kaptein Hagland ble uføretrygdet etter ulykken, og sliter med psykiske problemer. Den tidligere sjømannen med 25 års

erfaring har fått vannskrekk, og sliter med angst og depresjoner og en voldsom skyldfølelse for menneskelivene som gikk tapt.

Vraket ligger fortsatt til oppbevaring i Høylandsbygd på Halsnøy. Der vil det ligge til det foreligger rettskraftig dom.

(Dagbladet.no)

TILTALT: Sleipner-kapten Sverre J. Hagland på vei inn til åpningen av rettsaken, flankert av sin advokat, Per Magne Strandborg ( foran), og HSDs advokat, Svein Aage Valen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer