Dom i tidenes største narkosak

To Hells Angels, to andre MC-menn og en belgier får klokka 14 dom i Norgeshistoriens største narkosak. Aktor har bedt om 10-18 års fengsel for smugling av 98 kilo amfetamin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kan bli dommen som knytter Hells Angels norske organisasjon til organisert kriminalitet. Påtalemyndigheten mener MC-klubben står bak innførselen av det rekordstore amfetaminpartiet i september 1998.

Du vil finne dommen fra Oslo byrett på Dagbladet.no kort tid etter klokka 14.

Belgier i pengenød

Lørdag 5. september ble en 44-årig belgier avslørt av tollere da han kom til Oslo med «Stena Saga» fra Fredrikshavn i Danmark. Med seg hadde han hundre kilospakker med amfetamin som han skulle overlevere til ukjente mottakere i Norge.

Belgieren la alle kortene på bordet og valgte å samarbeide med politiet. Han fortalte at han var i pengenød, og at han skulle få 140.000 kroner for kuréroppdraget. Hans belgiske oppdragsgiver hadde oppgitt at Hells Angels skulle overvåke reiseruta, og at de ville være tilstede ved overleveringen.

Med politiet på slep fortsatte kuréren til Hobøl i Østfold hvor de møtte en kontaktmann som var tidligere medlem av en HA-tilknyttet MC-klubb. Et annet tidligere medlem av samme MC-klubb er ifølge politiet en av hjernene bak smuglingen.

På sin ferd i Norge hadde belgieren kontakt med flere menn på mobiltelefonen. Politiet mener at mobilspor knytter to Hells Angels-medlemmer til narkosmuglinga.

Aktor Kim Sundet krever 18 år for disse HA-medlemmene og den andre MC-bakmannen, 15 år for kontaktmannen og 10 år for belgieren.