Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dom: Jente får ikke bo hjemme

Ei jente (18) har fått rettslig forbud mot å bo i sitt eget hjem, som er hos foreldrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for den meget spesielle og dypt tragiske saken er at 18-åringen over en periode på to år skal ha trakassert både mor og far, som begge er handikappede.

Oslo tingrett, som har ilagt besøksforbudet, mener at handikappet gjør at foreldrene i mindre grad enn ellers er i stand til å forsvare seg mot datters påståtte trakasseringer.

De påståtte psykiske og fysiske overgrepene, som særlig skal ha gått ut over mora, skal ha pågått over en periode på to år. Jenta flyttet hjem i 2003, etter å ha vært tatt hånd om av barnevernet en lang periode.

Ustyrlig

Ifølge Dagbladets kilder skal 18-åringen ha problemer med å styre sinnet sitt - et sinne som angivelig blir utløst som følge av bagatellmessige uoverensstemmelser i hjemmet. Tenåringen har ikke rusproblemer, ifølge Dagbladets kilder.

Tingretten legger til grunn at 18-åringen kan skaffe seg midlertidig overnatting ved å kontakte sosial vakttjeneste.

-  Sosialtjenesten plikter dessuten å hjelpe bostedsløse med å skaffe seg fast bolig, konkluderer tingretten.

18-åringens forsvarer, advokat Thomas Klevenberg, sier til Dagbladet at besøksforbudet i eget hjem har trådt i kraft.

-  18-åringen er ingen sosialklient, slik jeg ser det. Men hun trenger helt klart oppfølging av det offentlige, sier advokaten.

Blåmerker

Etter det Dagbladet kjenner til, anmeldte mora dattera for legemsfornærmelser allerede 26. januar. Forholdene i hjemmet skulle da ha blitt uutholdelige for foreldrene. I forrige måned skal imidlertid forholdene ha nådd et klimaks, og politiet gikk til tingretten for å få et besøksforbud. Retten har ilagt 18-åringen forbud mot å bo i sitt eget hjem, foreløpig i tre måneder.

Hun får heller ikke kontakte foreldrene.

Tingretten finner det mest sannsynlig at 18-åringen har slått, kløpet, lugget og dyttet sin mor flere ganger, og at dette har pågått i lang tid.

Mora har dessuten forklart at dattera har kommet med drapstrusler overfor henne.

-  Dette tar jeg alvorlig, forklarer mora til politiet.

Ifølge mora har 18-åringen også stjålet penger i hjemmet.

ADVOKAT: Thomas Klevenberg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling