Dom: Likbilde i lommeboka

En amerikansk kvinne er dømt til å gå med bilde av mannen hun kjørte ihjel i lommeboka i fem år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jennifer Langston (27) snakket i mobiltelefonen da bilen hennes skar over i feil kjørebane og braste inn varebilen til Glenn Clark og hans gravide kone Annette. Glenn Clark døde i sammenstøtet, og Annette ligger fremdeles i koma. Barnet ble forløst med keisersnitt, og overlevde.

Langston sa seg skyldig i uforsvarlig kjøring, fartsovertredelse og trafikkdrap. Hun ble enig med aktor om mild reaksjon mot at hun erkjente seg skyldig. Dermed ble Langston pålagt å gå med bilder av Glenn Clark i lommeboka i fem år, som en påminnelse om familien hun ødela i Pennsylvania den dagen i juni 2002.

I tillegg skal hun betale forndet for trafikkofre 20.000 dollar.

Langston nekter imidlertid å bære bildet, i hvert fall det hun er blitt tildelt: Nemlig et som viser avdøde der han ligger i likkista. Men Rosellen Moller, Clarks mor, insisterer. Hun mener Langston ikke fatter rekkevidden av det hun har gjort.

- Hun får ikke noe annet bilde. Avtalen sa ingenting om hva slags bilde det skulle være, sier Moller.

- Jeg mener ikke å vise mangel på respekt, men å sende et bilde av sønnen i kista var ubarmhjertig og morbid, sier Langstons advokat, Michael Sherman.

Det er ikke ofte noen blir dømt til å bære bildet av offeret sitt i lommeboka. Mer vanlig er det å bli dømt til å legge blomster på offerets grav én gang i året, som er en annen del av Langstons straff, melder Daily Telegraph.

Hvorvidt Langston må gå med likbildet i lommeboka, blir avgjort i løpet av få uker.

Hun har også reist innsigelser mot boten til trafikkskadefondet, og risikerer fengselsstraff for sine innsigelser.