Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dom mot terrortiltalte Akilov faller i Stockholm

Klokka 13 i dag faller dommen mot terrortiltalte Rakhmat Akilov, som er tiltalt for lastebilangrepet i Stockholm i april i fjor der fem mennesker ble drept.

DOM I DAG: Klokka 13 i dag faller dommen mot terrortiltalte Rakhmat Akilov, som er tiltalt for lastebilangrepet i Stockholm i april i fjor der fem mennesker ble drept. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DOM I DAG: Klokka 13 i dag faller dommen mot terrortiltalte Rakhmat Akilov, som er tiltalt for lastebilangrepet i Stockholm i april i fjor der fem mennesker ble drept. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han kjørte ned familier, kvinner, barn, unge og gamle. Han var fullstendig grusom, sa aktor Hans Ihrman under rettssaken.

Aktoratet har lagt ned påstand om livsvarig fengsel. Den 40 år gamle usbekerens forsvarer Johan Eriksson har bedt om tidsbegrenset dom.

Akilov har sagt seg skyldig i terrorangrep. Under rettssaken sa han at han håpet angrepet ville tvinge Sverige til å stanse sin deltakelse i den internasjonale koalisjonen mot IS.

Over 100 personer har vitnet i den to måneder lange rettssaken, blant dem overlevende og pårørende. Den yngste som ble drept i angrepet, var en elleve år gammel jente.

Akilov er også tiltalt for å ha utsatt 144 mennesker for risiko for død eller alvorlig skade.

Usbekeren søkte asyl i Sverige i 20014. To år senere fikk han avslag på søknaden og skulle utvises. Han gikk under jorda og ble etterlyst i februar i fjor. Mindre enn to måneder senere, 7. april, utførte han terrorangrepet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media