Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dom over spilleautomatene

Etter kraftig kritikk mot Redd Barnas bruk av spilleautomater som innsamlingsverktøy, vil organisasjonen i dag avgjøre spilleautomatenes videre skjebne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kritikken mot Redd Barna har blant annet kommet fra organisasjonen selv. Styret og styreleder Yngve Træland i Redd Barna i Bergen trakk seg fra sine verv etter at forslaget om å slutte med spilleautomater ikke fikk gehør på landsmøtet i 1997.

- Det er påvist at spilleautomater utnytter barn og unge. Derfor er det ikke Redd Barna verdig å gjøre bruk av automatene, sier Træland. Han er spent på hovedstyrets konklusjon, men er ikke videre optimistisk.

- Jeg har liten tro på at de er modige nok til å ta den riktige beslutningen, men jeg håper jo på det beste, sier Træland.

30 000 «litt hekta»

En Feedback-undersøkelse bestilt av Norsk Tipping, viste at 30 000 ungdommer føler seg «litt hekta» på kroneautomater. 30 000 av Norges spilleautomater drives av humanitære organisasjoner. En lovendring vedtatt i august i fjor innebærer at alle automater skal skiftes ut innen år 2001. De nye automatene har mindre lys og lyd, går tregere og maksimumsinnkastet er på fem kroner.