Dom: Prøvde å lure seg til 20 000 på forsikringen da båten til 700 000 brant ned

Mann (64) dømt i lagmannsretten. Mener selv at forsikringsselskapet har lurt ham.

FANT IKKE FISKEUTSTYR ELLER GPS: Tryg Forsikring rekonstruerte hva som hadde vært om bord i båten, og kunne avsløre at verken fiskeutstyr eller GPS til rundt 20 000 kroner hadde vært om bord i båten. Foto: Tryg Forsikring
FANT IKKE FISKEUTSTYR ELLER GPS: Tryg Forsikring rekonstruerte hva som hadde vært om bord i båten, og kunne avsløre at verken fiskeutstyr eller GPS til rundt 20 000 kroner hadde vært om bord i båten. Foto: Tryg Forsikring Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Tryg Forsikring avslo mannens krav om forsikringsdekning av båten som brant ned i 2011 på grunn av det de mener er svik mot selskapet, har både tingretten og lagmannsretten behandlet saken.

- Ville svindle til seg 20 000 Utredningssjef Svein-Arne Kausland i Tryg Forsikring mener mannen ville svindle til seg 20 000 ekstra kroner.

- Det var en mann som hadde en brann i båten sin til 700 000 kroner. I skadeoppgaven skriver han at fiskeutstyr og GPS også var i båten, men under rekontruksjonen vår viser det seg at det er feil. Ved at han ville svindle til seg rundt 20 000 ekstra kroner, mistet han retten til de 700 000 kronene båten var forsikret for, sier Kausland.

Etter en runde i både tingretten og lagmannsretten ble mannen enda fattigere, da domstolene er enige i forsikringsselskapets vurderinger og samtidig dømte ham til å betale Tryg Forsikrings saksomkostninger.

«Lagmannsretten er etter bevisføringen kommet til at det også foreligger en klar og sterk sannsynlighetsovervekt for at NN gjorde dette bevisst, og at han var klar over at dette kunne føre til at han fikk utbetalt en erstatning han ikke hadde krav på.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer