- Dominerende og ekskluderende

Pinsemenigheten i Stockholm har de siste månedene fått inn flere illevarslende rapporter om ledelsen av søstermenigheten i Knutby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Medlemmer har berettet om et dominerende lederskap. Vi har fått høre om ekskluderende opptreden og forholdsvis dunkle læresetninger. Derfor ba jeg om et møte med pastor Helge Fossmo. Det er berammet til mandag 12. januar i Knutby. Jeg skulle reist dit sammen med to andre fra pinsemenigheten, men jeg regner med at møtet nå må avlyses, sier forstander Sten-Gunnar Hedin i pinsemenigheten i Stockholm.

Helge Fossmo kom til menigheten i Knutby i 1996 med sin daværende kone Helen. Paret hadde i flere år virket blant pinsevenner i Kristinehamn, sammen med forstander Claes Frankner.

- Helge og Helen gjorde en stor innsats. Min hustru Ulla og jeg hadde mye omgang med dem. De var flotte folk. Hun en ung, engasjert pastorfrue. Han et velutrustet menneske med god kjennskap til Guds ord. Helge var en dyktig bibellærer, som bidro til sterk vekst i pinsemenigheten i Kristinehamn, opplyser forstander Claes Frankner.