DRAPSSIKTET: Dominique Cottrez (45) siktes for drap, opplyser påtalemyndighetene i Frankrike. Foto: BULLS PRESS
DRAPSSIKTET: Dominique Cottrez (45) siktes for drap, opplyser påtalemyndighetene i Frankrike. Foto: BULLS PRESSVis mer

Dominique (45) siktet for drap på åtte spedbarn

Mens mannen Pierre-Marie (47) er siktet for å ha gjemt barnelikene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 45 år gamle Dominique Cottrez, som er antatt å være moren til de åtte spedbarna som ble funnet døde i Nord-Frankrike, siktes for drap, opplyser påtalemyndighetene i Frankrike, ifølge Sky News.

Ektemannen Pierre-Marie (47) er siktet for å ha gjemt barnelikene på to forskjellige eiendommer i Villers-au-Tertre.

Formelt er moren siktet for «overlagt drap på mindreårige under 15 år», som kan medføre fengselsstraff på livstid, mens mannen er siktet for å ha «unnlatt å melde fra om en forbrytelse og for å ha gjemt likene».

Funnet i plastikkposer Babylikene ble funnet i plastikkposer gjemt rundt to forskjellige hus i den lille landsbyen nord i Frankrike. Politiet har brukt hunder til å søke gjennom de to adressene etter at de nye eierne av et av hjemmene fant knokler tilhørende til to spedbarn mens de gravde ut til svømmebasseng i hagen.

Politiet sporet opp husets tidligere eiere, og hos paret, som nå bor omkring en kilometer unna det første funnstedet, fant politihunder seks nye babylik.

Politiker Ifølge Daily Mail jobber 45-årige Dominique Cottrez som sykepleierassistent, mens mannen jobbet i byggebransjen og sitter i det lokale kommunestyret.

- Han er inne i sin tredje periode. Han har tidligere vært frivillig i lokalsamfunnet. Han er en respektabel mann, sa borgermester Patrick Mercier til reportere, ifølge BBC.

Ifølge Mercier levde Dominique mer tilbaketrukket enn mannen og deltok lite i landsbysamfunnet.

Vektproblem Kvinnen skal også ha hatt et vektproblem, og borgermesteren mener det kan være grunnen til at hun har klart å skjule graviditeten av de åtte barna.

Flere naboer av paret advarer nå mot forhåndsdømming i mediene, melder AFP. De beskriver de to som helt normale mennesker. — Det er utrolig, sier én av naboene. — De er vanlige folk som til og med hadde en rolle i lokalsamfunnet. En annen nabo beskriver de to som «skjønne, hjelpsomme og høflige». Det er ingenting unormalt ved dem, sier han. — Mannen var til og med valgt inn i kommunestyret. Ifølge naboene har paret to voksne døtre som også har fått barn. Ei jente i tenårene i nabolaget beskriver mora til de to jentene som en enkel, rolig kvinne som «aldri ville gjort en flue fortred».

Dagbladet kommer med mer.

FUNNSTEDET: Pressen er på plass utenfor parets bolig i Villers-au-Tertre. Foto: Reuters/Scanpix
FUNNSTEDET: Pressen er på plass utenfor parets bolig i Villers-au-Tertre. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer