Dommedag er nå

Verden, historien og livet er ofte vanskelig å forstå. Da er sammensvergelsen god å ty til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER HØYKONJUNKTUR for det mystiske, det skjulte og det overnaturlige. Alene har boka \'Da Vinci-koden\' skapt en milliardindustri av påstanden om at Jesus var seksuelt aktiv og har etterkommere i dag. Engler og alver - til og med satan sjøl - har fått en slags renessanse. For ikke å snakke om alle slags hemmelige brorskap og nettverk som tillegges mørke hensikter. Det spirer i det som bare gror i måneskinn. I en verden som for mange framstår som kompleks, kaotisk og fragmentert, er stadig flere på leting etter svar som kanskje ikke finnes. Når uvissheten tårner seg opp og virkeligheten blir en mental trykk-koker, kan det være bekvemt å gripe til konspirasjonen som forklaring. Det kan føre riktig galt av sted.

ET EKSEMPEL på det er boka \'Makten bak makten\' av Per Aslak Ertresvåg, tidligere redaktør i bl.a. Venstres Pressekontor. Ertresvaag har ikke bare falt for myten om verdensherskerne, dvs. det onde brorskapet som bare de kalde og kloke kan få øye på. Han prøver også å lage en syntese av alle konspirasjonsteorier fra den franske revolusjon til vår tid. Ertresvåg beskriver en skjult elite som kontrollerer den vestlige verdens økonomi og politikk og som tar i bruk ufyselige virkemidler: Drap, kjemiske flyspor, endring av værforhold og elektrisk påvirkning av den mentale og psykiske helse. Forfatteren er ikke helt klar på hvem denne eliten er, men det framgår at frimurere og jødiske bankierer spiller en sentral rolle. Det bør nevnes at boka har et oppmuntrende forord av generalmajor Torkel Hovland som var medlem av Lund-kommisjonen som etterforsket våre hemmelige tjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer