Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dommedag er nær på Sunnmøre

Terrorangrepet mot USA og den påfølgende bombingen av Afghanistan har gitt dommedagsprofetene vann på mølla, og på Sunnmøre skremmes folk med brev og det holdes møter i bedehusene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er overbevist om at vi går mot avslutningen, men jeg kan selvsagt ikke si hvor lang tid det tar, sier indremisjonskontakt Harald Haugen til Sunnmørsposten.

Mellom 10 og 15 personer hadde møtt opp på bedehuset i Vaksvik for å høre Leif Nybø tale. Nybø er en av underskriverne av brevet, og sier at innholdet er i overensstemmelse med Bibelen.

- Bibelens ord kan være harde, men slik er det bare, sier han.

I brevet beskrives endetiden slik: «Da plutselig kommer Jesus igjen, og den tredje verdenskrig bryter løs. Det blir en kort krig. Alt som vi tidligere har opplevd av kriger før er bare lek i forhold til denne, og den kommer til å bli avsluttet med en atombombe.»

Sogneprest Øystein Kjølberg i Ørskog kommune på Sunnmøre sier til avisen at slike brev ikke egner seg for å sende ut i folks postkasser. Han tror ikke det går an å skremme folk til å tro.

(NTB)

Hele Norges coronakart