Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dommedagsmøtet som skulle inspirere muslimsk ungdom er avlyst

Amerikanske Yusha Evans har kansellert kveldens opptreden i moskeen på Stovner i Oslo.

OMSTRIDT PLAKAT: Slik inviterte Islam Net til inspirasjonsforedrag for unge muslimer om dommedag ved den amerikanske muslimen Yusha Evans. Foredraget, som skulle ha funnet sted i moskeen på Stovner i Oslo i kveld, er kansellert. Foto: Islam Net
OMSTRIDT PLAKAT: Slik inviterte Islam Net til inspirasjonsforedrag for unge muslimer om dommedag ved den amerikanske muslimen Yusha Evans. Foredraget, som skulle ha funnet sted i moskeen på Stovner i Oslo i kveld, er kansellert. Foto: Islam Net Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag denne uka skrev Dagbladet at Islam Net, på omstridt vis, inviterer til foredrag med den amerikanske muslimen Yusha Evans i moskeen på Stovner.

Plakaten Islam Net har laget i anledning arrangementet har skapt sterke reaksjoner.

Under tittelen «End of days. The hour is closer than you think» - på norsk noe sånt som «Dagenes ende. Timen er nærmere en du forestiller deg» - poserer Evans på en talerstol. I bakgrunnen står ruvende bygninger i brann.

- Alle tenker på det samme når de ser denne plakaten. Store røykskyer rundt skyskrapere gir destruktive assosiasjoner, sier stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Jan Bøhler.

Kansellert Nå opplyser arrangøren at foredraget, som skulle ha vært i kveld, er avlyst.

- Det stemmer at han mest sannsynlig ikke kommer. Noe på privat front hos ham har dukket opp, så han måtte kansellere, bekreftet Islam Net-leder Fahad Qureshi i en sms til Dagbladet i går kveld.

Arrangøren melder nå på sin hjemmeside at kveldens planlagte foredrag ikke blir noe av.

Islam Net sier arrangementet skulle være et inspirasjonsforedrag for unge muslimer om dommedag.

«Dommens Dag vil inntreffe og vi kan se flere tegn på Endetiden, men er du forberedt? Vet du hva som vil skje før Qiyamah inntreffer? Dette skal du få vite på End of Days konferansen med Yusha Evans in sha Allah», heter det i invitasjonsskrivet fra arrangøren.

Reagerer kraftig Jan Bøhler reagerte kraftig på plakaten for arrangementet.

- Det er andre som gjorde meg oppmerksom på plakaten, men jeg har sett denne plakaten henge i mitt nærmiljø i Groruddalen. Folk har reagert på den. Vanlige muslimer reagerer veldig på dette, sa Bøhler til Dagbladet onsdag.

Leder Fahad Qureshi i Islam Net uttalte at han ikke synes Dagbladet bør gjøre dette til en sak.

- Jeg har ringt Jan Bøhler og fortalt ham at plakaten er et resultat av tilfeldig design. Det var ikke meningen at den skulle gi slike assosiasjoner. Meningen er at den skal illustrere dommedag som er tema for foredraget. Å vise at denne verden vil ta slutt. Plakaten var en bommert. Dårlig design. Det er alt. Dere burde heller skrive om det positive ved arrangementet, uttalte Qureshi.

Han understreket at foredragsholderen Yusha Evans tar avstand fra alle terrorgrupper og all terrorideologi.

Islam Net understreker videre at de aldri har trykket opp plakaten og hengt den opp på offentlige steder. De har utelukkende lagt den ut på sin hjemmeside. I den grad den har vært oppslag på vegger eller stolper, må det være et resultat av at noen har printet den ut fra nettet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med foredragsholder Yusha Evans.

REAGERER: Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap). Foto: Jacques Hvistendahl.
REAGERER: Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap). Foto: Jacques Hvistendahl. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media