Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dommedagssekt skremmer Japan

- Armageddon er her straks, advarer Pana Wawe. De kler både seg selv, biler og trær i hvitt tøy for å unngå stråling fra ondsinnede kommunister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jordas undergang - Armageddon - vil finne sted torsdag. Nærkontakt med en tiende planet vil forårsake jordskjelv og tidevannsbølger og utslette det meste av menneskeheten, spår dommedagssekten Pana Wave.

Kulten har ifølge BBC vakt mye oppsikt i Japan de siste dagene, med sin prosesjon gjennom deler av landet ikledd hvitt tøy, hvite munnbind og sine hvite biler hvor rattene er kledelig bandasjert i hvitt.

Det er imidlertid minst like mange som morer seg, som det er som blir skremt, over sekten som ledes av en 69 år gammel tidligere engelsklærer med dårlig helse. Han skal ha bygd sekten sin på en miks av kristendom, buddhisme og science fiction.

Formålet med alt det hvite tøyet er at sekten skal unngå elektromagnetisk stråling rettet mot dem fra kommunistiske fiender. selv nærliggende trær og busker blir av samme formål iført hvitt tøy av sekten.

Endog tv-team som ønsker å komme i nærhetene av sekten for å filme dem må være så gode å ikle seg hvitt tøy de og.

Gassangrep

Sekter finnes det mange av i Japan, og tidligere lo man og trakk på skuldrene av de mange vannvittige påstandene og påfunnene fra disse. Etter terrorangrepet mot undergrunnsbanen i Tokyo i 1995, utført av sekten Aum Shinrikyo, har japanerne imidlertid blitt mer skeptiske til slike sekter. 5000 ble såret og 12 drept i saringass-angrepet i 1995.

Politiet har kikket nærmere på sekten Pana Wave. Denne ser imidlertid bare ut til å være nok en harmløs sekt, blant svært mange. Japanske myndigheter anslår at det er til sammen 200.000 sekter i landet, hvorav mange riktignok er økonomisk motiverte.

Antallet sekter skal ha hatt et betydelig oppsving de siste årene, noe som forklares med større samfunnsmessige endringer. Blant annet har det vært et økonomisk tilbakeslag i landet som tradisjonelt har målt mye av sine verdier i nettopp arbeid. Foreldre, lærere og og tidligere spirituelle sannheter har mistet mye av sin autoritet, og særlig unge søker seg mot alternative kilder for sikkerhet og spiritualitet, skriver BBC.

<B>BANDASJERT: </B>Selv rattet i bilene til sekten bandasjeres med hvitt tøy, noe som ifølge dem selv skal redusere faren for å bli bestrålet av kommunister.<br>Foto: REUTERS/Eriko Sugita
Foto: EPA
<B>KLES I HVITT: </B>Både sektmedlemmene, biler og nærliggende trær kles i hvitt for å unngå "elektromagnetisk stråling".<br>Foto: REUTERS/Eriko Sugita
Foto: EPA
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media