Dommedagssekt skremmer Japan

- Armageddon er her straks, advarer Pana Wawe. De kler både seg selv, biler og trær i hvitt tøy for å unngå stråling fra ondsinnede kommunister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jordas undergang - Armageddon - vil finne sted torsdag. Nærkontakt med en tiende planet vil forårsake jordskjelv og tidevannsbølger og utslette det meste av menneskeheten, spår dommedagssekten Pana Wave.

Kulten har ifølge BBC vakt mye oppsikt i Japan de siste dagene, med sin prosesjon gjennom deler av landet ikledd hvitt tøy, hvite munnbind og sine hvite biler hvor rattene er kledelig bandasjert i hvitt.

Det er imidlertid minst like mange som morer seg, som det er som blir skremt, over sekten som ledes av en 69 år gammel tidligere engelsklærer med dårlig helse. Han skal ha bygd sekten sin på en miks av kristendom, buddhisme og science fiction.

Formålet med alt det hvite tøyet er at sekten skal unngå elektromagnetisk stråling rettet mot dem fra kommunistiske fiender. selv nærliggende trær og busker blir av samme formål iført hvitt tøy av sekten.

Endog tv-team som ønsker å komme i nærhetene av sekten for å filme dem må være så gode å ikle seg hvitt tøy de og.

Gassangrep

Sekter finnes det mange av i Japan, og tidligere lo man og trakk på skuldrene av de mange vannvittige påstandene og påfunnene fra disse. Etter terrorangrepet mot undergrunnsbanen i Tokyo i 1995, utført av sekten Aum Shinrikyo, har japanerne imidlertid blitt mer skeptiske til slike sekter. 5000 ble såret og 12 drept i saringass-angrepet i 1995.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer