Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dommen: Avslørt av narkosex-meldinger på homonettsted

Henning Warloe dømt til 18 dager betinget fengsel og 10 000 kroner i bot. Retten mener han flere ganger kjøpte inn narkotika til fester i stortingsleiligheten.

DØMT Henning Warloe (t.h.), her på Høyres landsmøte, er nå dømt til betinget fengsel og bot for narkotika-kjøp og -bruk.
Arkivfoto: Erlend Aas / SCANPIX
DØMT Henning Warloe (t.h.), her på Høyres landsmøte, er nå dømt til betinget fengsel og bot for narkotika-kjøp og -bruk. Arkivfoto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stortingsrepresentant Henning Warloe (H) er i Oslo tingrett i dag dømt til 18 dager betinget fengsel og til å betale en bot på ti tusen kroner.

Retten mener det er bevist at Warloe sommeren 2011 til mars 2012 både kjøpte og brukte GHB og amfetamin flere ganger. Det samme gjorde han ved enkeltstående anledninger i 2008 og 2010.

41-åringen selv har bare erkjent bruk, og ikke erverv, av narkotika, og ville derfor ikke godta påtalemyndighetens foreslåtte tilståelsedom. Den ville gitt en tilsvarende straffeutmåling som den han nå har fått.

- Narkosex-meldinger viser mengde Fester arrangert i Warloes stortingsleilighet i Hegdehaugsveien i Oslo står sentralt i saken. Høyre-politikeren har hevdet at narkotikaen som dukket opp på disse tilstelningene ble anskaffet ved «spleiselag», men der han selv bare sto for alkohol og mat.

Tingretten peker imidlertid på meldinger Warloe har sendt til andre brukere på nettstedet Gaysir.no. Dagbladet har tidligere skrevet at Warloe i meldinger i mai 2011 brukte flere slanguttrykk for narkotika, som «krydder», «pepper», «g», «p» og «e».

«På bakgrunn av meldingene legger retten til grunn at tiltalte søkte kontakt med andre nettbrukere ved blant annet å vise til at han hadde narkotika som kunne brukes i forbindelse med seksuelle aktiviteter. Dette tyder på at mengden narktoika han selv eller med andre ervervet ved de ulike anledningene var tilstrekkelig til å dele med andre», skriver tingrettsdommer  Ole Kristen Øverberg.

Retten mener festene der det var vanlig å dele narkotika og Warloes nettkontakter innebar en åpenbar «spredningsfare».

«Selv om det dreier seg om relativt beskjedne kvanta er det (...) flere skjerpende omstendigheter. Samtidig er det klart formildende at tiltalte selv har bidratt til oppklaringen av de straffbare forholdene ved å forklare seg om disse til politiet og retten», heter det i dommen.

I avhør har Warloe forklart at han tidvis brukte amfetamin og GHB så ofte som annenhver helg.

- Svært skuffet I tillegg til boten er Warloe dømt til å betale saksomkostninger på 2000 kroner.

I en pressemelding fra den narkodømte stortingspolitikerens PR-rådgiver Jarle Aabø framgår det at Warloe reagerer sterkt på utfallet.

- Jeg er svært skuffet og jeg opplever at dommen er i sterk strid med hva jeg mener er det korrekte handlingsforløpet, skriver Warloe.

Han har ikke bestemt seg for om han vil anke tingrettsdommen.

- Jeg må nå finlese rettens kjennelse sammen med min advokat før vi eventuelt tar stilling til en anke, skriver Warloe i pressemeldingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!