- Dommen er en hån mot livet

Familien til avdøde spesiallærer Wenche Bardosen reagerer med sjokk og vantro på dommen mot gjerningsmannen i Tønsberg byrett. - Dommen er en hån mot livet, sier Einar Bardosen, far til den avdøde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wenche Bardosens far, har sammen med hennes tre søsken og deres ektefeller, fulgt så å si hele rettssaken i Tønsberg byrett. Der har en 29 år gammel tjømemann stått tiltalt for å ha drept spesiallærer Wenche Bardosen under særdeles skjerpende omstendigheter. Men for offerets far, 77 år gamle Einar Bardosen, ble påkjenningen ved å følge rettsoppgjøret hvor meget brutale detaljer om blant annet skadene Bardosen fikk i basketaket med gjerningsmannen, for stor. Natt til søndag kollapset han, og Bardosen ligger nå på hjerteavdelingen ved Tønsberg sykehus.

- En hån

Einar Bardosen kommenterte dommen mot 29-åringen gjennom sine barn Elisabeth og Kjell Bardosen, rett etter at den var avsagt i byretten.

- Vår far mener dommen er urettferdig. Han kaller den et hån mot livet, og en forakt for menneskeliv, sier Elisabeth Bardosen, den avdødes søster.Også hun, og hennes to søsken, finner dommen uforståelig.

- Det at han ikke er dømt for drap, det at det skal være tillatt å etterlate et menneske i hjelpeløs tilstand, og at dette siden dør av skadene, uten at det regnes som drap, det er det vanskeligste å forstå, sier Elisabeth Bardosen.

Blomster på graven

Både hun og resten av familiemedlemmene er enige om at dommen må ankes.

- Men jeg er usikker på om vi greier å gå gjennom dette en gang til, legger Kjell Bardosen til, bror til Wenche Bardosen.

Han er den eneste av søsknene som har fulgt absolutt hele rettssaken, og var også til stede hele tiden da det ble vist bilder av offeret og av soverommet der hun ble funnet forslått og død.

- Jeg valgte å være til stede for å finne ut hva som hadde skjedd. Jeg ville vite hvordan søsteren min hadde hatt det. Nå vet jeg litt mer, men den egentlige sannheten tror jeg ikke at vi har fått i retten, sier Kjell Bardosen.

I dag dro han sammen med resten av familien på graven der Wenche Bardosen ligger begravd, et steinkast fra Klokkeråsen skole der hun ble funnet død 25. mai i fjor.

- At Wenches liv skulle telle så lite. Ni år. Og at han ikke en gang ble dømt for drap. Det vil bli vanskelig å leve med, sier søsknene til offeret.