Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dommen er urettferdig

«Fuck for forest»-Natty vil anke.

VIL ANKE: - Jeg føler at dommen er urettferdig. Nå vil jeg vil reise til Oslo og fortelle dommeren at jeg ikke godtar dommen, sier Natalie Mandeau (23). Heller ikke Dan DeVero (22) har vedtatt forelegget han fikk etter kirkestuntet i Oslo domkirke. Foto: Espen Røst / Dagbladet
VIL ANKE: - Jeg føler at dommen er urettferdig. Nå vil jeg vil reise til Oslo og fortelle dommeren at jeg ikke godtar dommen, sier Natalie Mandeau (23). Heller ikke Dan DeVero (22) har vedtatt forelegget han fikk etter kirkestuntet i Oslo domkirke. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble to av aktivistene i «Fuck for forest» til sammen dømt til å betale 16 500 kroner for seksuelt krenkende og uanstendig adferd. Bare to av de tre aksjonistene, Natalie Mandeau og Banjamin Charles Goddard, ble tiltalt i saken.

Natalie Mandeau (23), også kjent som Natty, ble dømt til å betale en bot på 9000 kroner. Betaler hun ikke den, må hun sone 18 dager i fengsel.

- Jeg føler at dommen er urettferdig. Nå vil jeg vil reise til Oslo og fortelle dommeren at jeg ikke godtar den, sier Natty til Dagbladet.

- Vil forstå Hun forteller at hun fortsatt ikke forstår hva hun har gjort galt:

- Jeg vil forstå hvorfor dette er så galt; om noen klarer å fortelle meg det slik at jeg forstår det, vil jeg godta dommen. Men dommeren klarte altså ikke å overbevise meg så nå vil jeg anke, sier Natty, og gir telefonen videre til «Fuck for forest»-kollega Dan DeVero (22).

DeVero var ikke tiltalt da saken gikk i Oslo tingrett forrige uke. Dette til tross for at han ble bøtelagt etter hendelsen i Oslo domkirke.

- Ikke vedtatt Ifølge Oslo-politiet betyr det at han må ha vedtatt forelegget. Men så langt har ingen i oslopolitiet kunnet bekrefte dette overfor Dagbladet.

- Jeg har ikke vedtatt boten, forteller DeVero.

- Det betyr vel at jeg også må møte i retten, sier han, og lover at om så skjer, vil det bli sirkus i Oslo tingrett.

- Vi bør takkes Han mener de heller burde takkes for sin innsats for en bedre verden.

- Jeg skjønner ikke hvorfor vi må betale; både Gud og kirketjeneren har tilgitt oss. Vi burde heller blitt takket for at vi ikke er ignorante, sier DeVero.

- Det samfunnet vi lever i manipulerer oss bort fra naturen. Vi er født nakne, hvorfor det er ulovlig å være naken er rett og slett helt uforståelig, sier DeVero.

Han mener ignoransen er det største problemet i vår verden.

- For meg er gud symbolet på godhet og det perfekte. Det jeg og Natty gjorde i domkirken er utrolig fint, for vi tror fortsatt at det er mulig å forandre verden, sier han.

- Fornøyd Det var på Kristi himmelfartsdag i år at aksjonistene fra «Fuck for forest» kledde av seg midt under Kristi himmelfartsgudstjenesten og simulerte sex ved alteret i Oslo domkirke.

«Fuck for forest»-aktivistene fikk opprinnelig et forelegg på 7500 kroner hver for å ha vist krenkende adferd på offentlig sted. Men ingen av dem vedtok forelegget. Bare to av de tre aktivistene måtte forrige uke møte i Oslo tingrett.

Ifølge domspapirene finner retten det bevist at begge de to tiltalte «Fuck for forest»-aktivistene har opptrådt nakne i Oslo domkirke under gudstjenesten.

- Denne dommen må vi være fornøyd med, sier politiadvokat Beate Brinch Sand, i en kort kommentar til Dagbladet.