Eirik Jensen i brev fra fengselet:

- Dommen et bestillingsverk

For første gang, fra cella, forteller Eirik Jensen hva han mener om dommen mot ham. I et 36 sider langt notat skriver han blant annet at han ser på dommen mot ham som et bestillingsverk.

DØMT: Eirik Jensen mener dommen mot ham er dårlig, og at dommerne i Borgarting lagmannsrett hadde bestemt seg på forhånd for å dømme ham. Foto . Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DØMT: Eirik Jensen mener dommen mot ham er dårlig, og at dommerne i Borgarting lagmannsrett hadde bestemt seg på forhånd for å dømme ham. Foto . Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter en mannsalder i politiet, sitter Eirik Jensen nå isolert i Kongsvinger fengsel. Den tidligere høyt betrodde polititoppen ble pågrepet umiddelbart etter at lagdommer Halvard Leirvik hadde lest opp dommen – lovens strengeste straff: 21 års fengsel.

Da Jensen ble framstilt for varetektsfengsling, fikk han en bag av sin samboer Ragna Lise Vikre. I den var det blant annet en bærbar PC. Den har Jensen brukt til å skrive et 36 sider langt notat som han kaller kritiske betraktninger til dommen mot ham.

I notatet går Jensen kraftig ut mot Borgarting lagmannsrett, lagdommer Halvard Leirvik og det han kaller «Leirviks dom».

- Min konklusjon er at jeg ble dømt på bestilling. Domstolen hadde på et tidlig tidspunkt bestemt at de ville komme med en fellende dom, hevder Jensen i notatet.

Borgarting lagmannsrett ønsker ikke å kommentere innholdet i Jensens brev, utover å presisere at det ikke var «Leirviks dom».

- Lagmannsretten ønsker å presisere at dommen er avsagt av et kollegium på sju dommere, som er enstemmige i sitt syn på skyldspørsmålet. Omtalen av dommen som «Leirviks dom», er derfor misvisende. Lagmannsretten har som praksis å ikke kommentere dommer avsagt ved domstolen og har derfor ingen ytterligere kommentarer, skriver Mari Fjærtoft Trondsen, direktør i Borgarting lagmannsrett, i en e-post til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer