Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dommen favoriserer grunneierne

Arbeiderpartiet raser mot dommen i Strasbourg i dag.

 VIL FORTSETTE Å KJEMPE:  Knut Storberget (Ap) er sterkt uenig dommen som fall i Strasbourg i dag. Dommen gir bedre rettigheter til tomteeierne. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VIL FORTSETTE Å KJEMPE: Knut Storberget (Ap) er sterkt uenig dommen som fall i Strasbourg i dag. Dommen gir bedre rettigheter til tomteeierne. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Arbeiderpartiet har siden 2001 kjempet en kamp for tomtefesterne. Mange har fått kjøpt sine tomter, og andre har blitt sikret for lang framtid ved å få forlenget sine kontrakter, sier stortingsrepresentant Knut Storberget i en pressemelding.

Storberget mener at retten til egen bolig er en av de viktigste rettigheter for mange.

- Jeg er derfor uenig i menneskerettighetsdomstolens avgjørelse som favoriserer grunneiernes interesser i motsetning til folk flest når de i dagens rettsavgjørelse fratar tomtefesterne retten til forlengelse.

Derfor understreker han at Arbeiderpartiet vil fortsette å kjempe for tomtefesternes rett.

- Dommen må gjennomgås grundig og vurderes brakt inn for EMDs storkammer. Folks rett til egen bolig bør være den menneskeretten som veier tyngst, sier Knut Storberget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media