Dommen ga politiet god attest

Dommen i Orderud-saken avviser forsvarernes påstand om en uriktig og ensidig innrettet politietterforskning. Politiet får god attest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Bortsett fra at det synes å kunne ha skjedd en kommunikasjonsmessig glipp i forhold til sikring av et bilspor, sitter retten etter hovedforhandlingen tilbake med det inntrykk at etterforskningen har vært lagt opp grundig og bredt», står det i domspremissene fra Nes herredsrett.

«Det er nedlagt svært store etterforskningsmessige ressurser, og det er foretatt over 300 vitneavhør og en lang rekke tekniske undersøkelser. At politiet på et tidlig tidspunkt rettet den sentrale oppmerksomhet mot forholdene i den nære familie, og da særlig gårdstvisten, var så vel erfaringsmessig som etter omstendighetene helt naturlig», står det videre.

«Etterkommet»

«Slik retten har oppfattet etterforskningen, har politiet likevel vært åpne for andre innfallsvinkler. Ønsker fra forsvarerne om ytterligere etterforskningsskritt synes å ha blitt etterkommet i et omfang som fremsto som naturlig».

Ekteparet Orderuds forsvarere, og særlig Veronica Orderuds forsvarer Frode Sulland, har brukt mye tid på å antyde at politiet hadde «tunnelsyn» i etterforskningen, og at man ikke var åpen for alternative løsninger. Sulland engasjerte også privatetterforsker Harald Olsen for å etterforske saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer