Dommen over Trumps kaosturné: - Helt utilregnelig

Donald Trump slaktes etter Putin-møtet. Kjell Magne Bondevik er heller ikke nådig i dommen over presidentens Europa-turné.

PÅ REISE: Den siste uka har Donald Trump blant annet besøkt Brussel, London og Helsinki. På veien har han sjokkert verden. Kevin Lamarque / Reuters / NTB Scanpix
PÅ REISE: Den siste uka har Donald Trump blant annet besøkt Brussel, London og Helsinki. På veien har han sjokkert verden. Kevin Lamarque / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Spenn sikkerhetsbeltene fast, for dette blir en heisatur», skrev Dagbladets politiske kommentator Morten Strand om Donald Trumps Europa-turné for ei uke siden. Med fasiten i hånd, kan «heisatur» virke som en underdrivelse.

Mandag presenterte Dagbladet de største kontroversene fra kaosturneen overfor førstelektor i retorikk ved Høyskolen Kristiania, Kjell Terje Ringdal. Han mente det kan virke som en strategi i tre deler: Angrep, tilbaketrekning og forsoning.

Kraftig kritikk

Tidligere statsminister og utenriksminister Kjell Magne Bondevik ønsker derimot ikke å slå fast om det dreier seg om en bevisst strategi. Men er krystallklar på én ting:

- Trump er åpenbart helt utilregnelig.

- I det ene øyeblikket tvitrer han et hardt budskap, mens etter å ha møtt topplederne, og kanskje funnet ut at de er hyggelige mennesker, går han tilbake på det.

Bondevik trekker fram Trumps atferd under G7-toppmøtet i Canada tidligere i år. Der ble medlemslandene enige om en slutterklæring, men etter at Trump i hui og hast forlot møtet, skrev han på Twitter at han likevel ikke ville skrive under. Grunnen til det var misnøye med Canadas statsminister, Justin Trudeau.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer