Dommer: - Har ikke bestemt at rettssaken skal flyttes

Forvirring rundt rettssaken mot Joshua French, som skal starte i morgen.

I FENGSEL: Joshua French (31) sitter i Ndolo-fengselet i Kinshasa. Etter planen skal også rettssaken mot ham foregå her. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
I FENGSEL: Joshua French (31) sitter i Ndolo-fengselet i Kinshasa. Etter planen skal også rettssaken mot ham foregå her. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KINSHASA/OSLO (Dagbladet): Det råder forvirring rundt hvor rettssaken mot Joshua French skal foregå. Rettssaken har vært berammet til å starte i morgen, i Ndolo-fengselet i Kongos hovedstad Kinshasa. Men VG har tidligere i kveld fått opplyst at rettssaken er flyttet til en militær høyesterettsbygning i byen.

Dagbladet har i kveld snakket med Serge Kabongo, som er president for den militære domstolen i Kinshasa. Han er også dommer i saken mot French, der nordmannen er tiltalt for å ha dopet ned og drept sin cellekamerat Tjostolv Moland. Kabongo avviser at rettssaken er flyttet.

- Det er jeg som bestemmer. Og jeg har ikke gitt beskjed om at rettssaken skal flyttes, sier domstolspresidenten.

- Ble ringt Etter hva Dagbladet forstår, har forvirringen oppstått ved at Norges UD har fått beskjed fra protokollavdelingen i kongolesisk UD om at rettssaken skal flyttes. Denne informasjonen er blitt videreformidlet til Frenchs forsvarere.

- Vi fikk en telefon fra protokollen i kongolesisk UD - det var de som sa at rettssaken var flyttet til en militær høyesterettsbygning, sier Jon Otto Brødholt, ministerråd ved den norske ambassaden i Angola, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer