MOTPARTER: Politiadvokat Andreas Strand (t.v.) og forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen var motparter i rettssaken mot dommeren. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
MOTPARTER: Politiadvokat Andreas Strand (t.v.) og forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen var motparter i rettssaken mot dommeren. Foto: Ralf Lofstad / DagbladetVis mer

Dommer (71) dømt for seksuelle overgrep mot småjenter

For andre gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den pensjonerte 71-årige dommeren som var tiltalt for å ha befølt to jenter på åtte og ni år, er i Oslo tingrett dømt til åtte måneders fengsel. Det skriver Aftenposten.

Ifølge tiltalen dukket 71-åringen i april i år opp på en skole sørøst i Oslo, der han lokket til seg jentene og forgrep seg på dem. Han har hele tida nektet straffskyld.

Venter på soning Dette er andre gang dommeren er dømt for overgrep mot mindreårige jenter. I juni i år dømte Borgarting lagmannsrett ham til åtte måneders fengsel for å ha forgrepet seg på ei 11- og ei 13-årig jente i henholdsvis 2011 og 2013. I tillegg ble han dømt for seksuelt krenkende chatter og e-poster.

Dommeren har selv vært rettsformann i flere overgrepssaker. Han har sittet varetektsfengslet siden april, da han ble pågrepet og siktet i den siste saken. På det tidspunktet gikk han og ventet på at ankesaken i lagmannsretten skulle komme opp, etter å ha blitt dømt i tingretten i oktober. Han har ennå ikke begynt soningen av den forrige dommen.

71-åringens forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen sier til Aftenposten at han og klienten vil gå igjennom dommen før de tar stilling til en eventuell anke.

- Fare for nye overgrep Aktor Andreas Strand la ned påstand om ti måneders fengsel for dommeren. Han sier til Dagbladet at han vil ikke kommentere dommen før han har fått tilbakemelding på at den er forkynt for den domfelte 71-åringen.

Da 71-åringen ble varetektsfengslet i april, var det fordi retten kom til at han ellers kunne komme til å begå nye overgrep - på tross av at han da hadde en dom og en ny siktelse mot seg.

«Siktede synes å mangle evne til å avholde seg fra den type handlinger han nå er siktet for, selv om han nylig er dømt for liknende forhold», heter det i fengslingskjennelsen fra den gang.

Dommerens arbeidssted var ved en annen tingrett enn Oslo.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram