Dommer avgjør Florida-telling

En dommer vil tirsdag vurdere om fristen for å melde inn resultater av nytellingen av stemmer i Florida, skal forlenges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gore-kampanjen ba mandag retten forlenge fristen for den nye opptellingen av stemmene i Florida. Distriktsdommer Terry Lewis sier han vil vurdere argumentene på begge sider og komme med en avgjørelse klokka 16.30 tirsdag norsk tid.

Floridas nestkommanderende, republikaneren Katherine Harris, sa mandag at hun vil holde seg til valgloven i Florida som sier at alle distrikter må ha levert sine resultater av nytellingen innen sju dager etter valget. Den manuelle tellingen som var kommet i gang i fylkene Palm Beach og Volusia i Florida, ville ville med dette ikke bli tatt med. Volusia og Palm Beach ba derfor en domstol på delstatsnivå om forlengelse av fristen, og demokratene bestemte seg for å være med på det kravet.

Palm Beach setter tirsdag morgen uansett i gang med en fintelling for hånd av alle stemmene, noe som vil ta minst seks dager - langt mer en fristen Harris vil følge.

(NTB)