Kenneth Williams henrettet

Dommer beordrer obduksjon etter «grusom» henrettelse

Drapsdømt henrettet med giftsprøyte.

HENRETTET: En føderal dommer har beordret obduksjon av Kenneth Williams, som ble henrettet i Arkansas torsdag. Williams’ advokat beskriver henrettelsen som grusom. Foto: Arkansas Department of Correction/AP/NTB Scanpix
HENRETTET: En føderal dommer har beordret obduksjon av Kenneth Williams, som ble henrettet i Arkansas torsdag. Williams’ advokat beskriver henrettelsen som grusom. Foto: Arkansas Department of Correction/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En føderal dommer har beordret obduksjon av Kenneth Williams, som ble henrettet i Arkansas torsdag. Williams’ advokat beskriver henrettelsen som grusom.

Williams var dømt for drap og ble henrettet med giftsprøyte torsdag.

Advokat Shawn Nolan sier at Williams tre minutter ut i henrettelsen begynte å hoste, rykke og spenne seg mot beltene som holdt ham mot benken den dødsdømte ligger på.

Mindre enn 24 timer etter at Williams ble erklært død, besluttet dommer Kristine Baker at 38-åringen skal obduseres. Det skal også tas blod- og vevsprøver som skal bevares. Advokatene var raskt ute med å kreve at alle fysiske bevis fra liket skulle tas vare på. En annen dødsdømt fange, som etter planen også skulle blitt henrettet torsdag, leverte inn begjæringen som nå har fått medhold.

Guvernøren i Arkansas avviste å granske henrettelsen, mens den føderale dommeren altså mener at den døde må undersøkes nærmere.

Fire henrettelser

Williams var den fjerde som ble henrettet i delstaten Arkansas i løpet av en uke. Opprinnelig hadde myndighetene planlagt å fullbyrde åtte dødsdommer i løpet av halvannen uke, men juridiske innvendinger førte til at fire av dem ble utsatt eller avlyst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer