Dommer ber kommisjonen svare for seg

Fullstendig kaos om psykiatrirapporten som hevder Breivik er tilregnelig.

BRA NOK ELLER IKKE? Rettspsykiaterne Terje Tørrissen (midten) og Agnar Aspaas (t.h.) har ifølge Den rettsmedisinske kommisjonen ikke lvert en rapport som holder mål til å bli godkjent. Nå lurer Oslo tingrett på hva det er kommisjonen snakker om. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BRA NOK ELLER IKKE? Rettspsykiaterne Terje Tørrissen (midten) og Agnar Aspaas (t.h.) har ifølge Den rettsmedisinske kommisjonen ikke lvert en rapport som holder mål til å bli godkjent. Nå lurer Oslo tingrett på hva det er kommisjonen snakker om. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo tingrett har sendt et oppsiktsvekkende brev til Den rettsmedisinske kommisjon. Retten ber nå kommisjonen klargjøre hva det egentlig er den mener om sakkyndigraporten fra psykiaterne Aspaas og Tørrissen. 

Fagdommer Arne Lyng i 22.juli-rettssaken gjør det klart at kommisjonen åpenbart ikke har forstått sin rolle:

- Kommisjonen skal gjøre retten oppmerksom på eventuelle «vesentlige mangler i erklæringene. Hva som fremkommer under bevisførselen i retten er ikke en del av kommisjonens vurderingsgrunnlag.

- Retten ber på denne bakgrunn kommisjonen klargjøre om den har funnet vesentlige mangler i Aspaas og Tørrisens skriftlige erklæringer. Dersom den mener det foreligger slike vesentlige mangler, må det redegjøres for disse, skriver fagdommer Arne Lyng.

Ikke godkjent Brevet er en følge av Dagbladets avsløring tirsdag, hvor det framkom at kommisjonen ikke hadde godkjent sakkyndigrapporten fra Tørrissen og Aspaas (slik alle trodde den hadde). 

- De sakkyndige har ikke svart tilfredstillende, uttalte leder Tarjei Rygnestad i Den rettsmedisinske kommisjon til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer