Dommer besvimte i drapssak

Bildene av det knivdrepte pensjonist-ekteparet Eva og Arne Gunnar Hauke ble for sterk kost for en av dommerne. Hun forsvant like godt under dommerbordet før hun fikk hjelp og rettssaken kunne fortsette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens den drapstiltalte 30-åringen satt tilsynelatende uberørt og så på bildene av Eva (67) og Arne Gunnar Auke (70), var det tydelig at både tilhørere og dommere reagerte kraftig. For en av de tre legdommerne ble bildene av ofrene etter dobbeltdrapet på Sinsen for sterk kost.

Den unge kvinnen forsvant noen minutter under skranken, før en vakt fikk gjort retten oppmerksom på det og en pause ble annonsert.

Kvinnen fikk hjelp og fortsatte sin dommergjerning etter pausen.

Verget seg

Rettssakkyndig professor Torleiv Ole Rognum ved Rettsmedisinsk Institutt ved Universitetet i Oslo gjorde i ettermiddag rede for de rettspatologiske undersøkelsene av ofrene etter knivdrapene. Bildene retten fikk se var oppsiktsvekkende, da de viste detaljert hvordan knivstikkene hadde rammet pensjonist-ekteparet.

- Undersøkelsen av knivstikkene kan tyde på at Eva Auke først ble stukket i brystet, og at hun forsøkte å verge seg ved å løfte armene. Hun kan deretter ha blitt stukket gjentatte ganger i ryggen mens hun lå på gulvet. Knivstikkene går på kryss og tvers i alle retninger, og dødsårsaken var blodtap og punktert lunge etter 14 stikk direkte i brystregionen, forklarte Rognum.

Til sammen ble Eva Auke tildelt 66 knivstikk og Arne Gunnar Auke 25 knivstikk under det brutale knivdrapet.

Ingen avtrykk på kniven

Ifølge tiltalebeslutningen døde Arne Gunnar Auke av et knivstikk som gikk rett gjennom hjertet og inn i ryggvirvelen. Knivbladet satt fortsatt i avdødes bryst da politiet kom til åstedet 12. november 1998. Skaftet på kniven var borte.

Politiet har ikke funnet fingeravtrykk på noen av de to knivene som knyttes til dobbeltdrapet.

Én kniv ble funnet i noen busker på naboeiendommen, mens skaftet til den andre kniven fortsatt ikke er funnet.