Dommer dømt for kirkegårds-sex

Den svenske dommeren ble tatt med buksene nede sammen med en prostituert. Politiet plukket ham fram fra buskene på en kirkegård i Stockholm sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm-politiets spanere hadde allerede observert den sex-lystne dommeren en god stund før arrestasjonen. Da hadde han promenert rundt i horestrøket og valgt ut en prostituert, for så å haste til nærmeste grøntareale - Johannes kirkegård.

Dette var i oktober i fjor. Nå er mannen dømt til dagsbøter, melder

Aftonbladets nettutgave

. I Sverige er prostitusjon forbudt og horekunder kriminalisert.

Da spanerne pågrep dommeren fant de ham og kvinnen i en slik posisjon at det ikke var tvil om hva som foregikk. Kvinnen fortalte da at hun hadde fått 500 kroner i betaling for sex.

Nektet blankt

Dommeren fra den midt-svenske byen nektet først for forholdet, men endret senere forklaring og tilsto. Nå må han betale 50 dagsbøter som er fastsatt i forhold til mannens inntekt.

Mannen valgte å ikke delta i sin egen rettssak, som var unnagjort på fem minutter. Nå er han kalt inn på teppet til sjefen for domstolen der han har tjenestegjort. Denne samtalen avgjør om dommeren skal bli funnet skikket til å fortsette sin dommergjerning, melder Aftonbladet.