Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dommer forhindret homofilt ekteskap dagen før vielsen

I dag skulle opprinnelig det første ekteskapet mellom to menn inngås i Latin-Amerika.

SJOKKERTE: Alejandro Freyre og José Maria Di Bello skulle etter planen gifte seg i dag. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci/Scanpix
SJOKKERTE: Alejandro Freyre og José Maria Di Bello skulle etter planen gifte seg i dag. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I november ble det klart at Alejandro Freyre og José Maria Di Bello skulle inngå det første ekteskapet mellom to menn i Latin-Amerika. De skulle etter planen gifte seg i dag.

Men det har en dommer i Argentina satt en stopper for, skriver AP. Statsdommer Marta Gomez Alsina har i en kjennelse fra retten mandag stoppet tillatelsen paret har fått fra en dommer i byen Buenos Aires.

Dommer Marta Gomez Alsina har bestemt at bryllupet må utsettes til landets høyesterett har tatt saken til behandling.

- Sjokkert
Alejandro Freyre og partneren José Maria Di Bello planlegger likevel å gifte seg i dag basert på den tidligere rettskjennelsen fra Buenos Aires-dommeren.

- De er sjokkert og triste, men håper ennå at bryllupet kan skje som planlagt, sier Maria Rachid, som leder Argentinas forening for lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle. De har engasjert advokater i forbindelse med saken.

Rachid forteller til nyhetsbyrået AP at paret ikke har fått beskjeden fra offisielt hold ennå. Han varsler protest fra det homofile samfunnet i Latin-Amerika dersom vielsen ikke skjer i dag.

- Ikke diskriminering
- Avgjørelsen jeg har fattet må ikke oppfattes som diskriminering mot homofiles rettigheter, skrev dommer Marta Gomez Alsina i kjennelsen ifølge Reuters. Hun mener den første dommeren, som ga homoparet tillatelse til å gifte seg, ikke hadde myndighet til å gi dem denne tillatelsen.

For to uker siden ga dommeren i Buenos Aires, med velsignelse fra byens borgermester, Alejandro Freyre og José Maria Di Bello tillatelse til å inngå ekteskap.

Buenos Aires var første by i Latin-Amerika som åpnet for partnerskap i 2002. Senere fulgte Villa Carlos Paz og Rio Negro-provinsen i Argentina.

Paret ønsket seg 1. desember som dato for vielsen på grunn av at det i dag er verdens Aids-dag.

FÅR IKKE GIFTE SEG: Alejandro Freyre og José Maria Di Bello. Foto: EPA/Scanpix
FÅR IKKE GIFTE SEG: Alejandro Freyre og José Maria Di Bello. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media