Dommer forhindret homofilt ekteskap dagen før vielsen

I dag skulle opprinnelig det første ekteskapet mellom to menn inngås i Latin-Amerika.

SJOKKERTE: Alejandro Freyre og José Maria Di Bello skulle etter planen gifte seg i dag. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci/Scanpix
SJOKKERTE: Alejandro Freyre og José Maria Di Bello skulle etter planen gifte seg i dag. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I november ble det klart at Alejandro Freyre og José Maria Di Bello skulle inngå det første ekteskapet mellom to menn i Latin-Amerika. De skulle etter planen gifte seg i dag.

Men det har en dommer i Argentina satt en stopper for, skriver AP. Statsdommer Marta Gomez Alsina har i en kjennelse fra retten mandag stoppet tillatelsen paret har fått fra en dommer i byen Buenos Aires.

Dommer Marta Gomez Alsina har bestemt at bryllupet må utsettes til landets høyesterett har tatt saken til behandling.

- SjokkertAlejandro Freyre og partneren José Maria Di Bello planlegger likevel å gifte seg i dag basert på den tidligere rettskjennelsen fra Buenos Aires-dommeren.

- De er sjokkert og triste, men håper ennå at bryllupet kan skje som planlagt, sier Maria Rachid, som leder Argentinas forening for lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle. De har engasjert advokater i forbindelse med saken.

Rachid forteller til nyhetsbyrået AP at paret ikke har fått beskjeden fra offisielt hold ennå. Han varsler protest fra det homofile samfunnet i Latin-Amerika dersom vielsen ikke skjer i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer