Elon Musk kalte grottedykker pedofil

Dommer gir Musk det glatte lag. Nå må han møte i retten

- Jeg håper faen meg han saksøker, skrev Tesla-gründer Elon Musk om den britiske grottedykkeren han kalte for pedo.

MER TRØBBEL: Elon Musk må møte i retten etter å ha kalt en britisk grottedykker for «pedo-fyr» i forbindelse med redningen av fotballaget i Thailand i fjor sommer. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/NTB Scanpix
MER TRØBBEL: Elon Musk må møte i retten etter å ha kalt en britisk grottedykker for «pedo-fyr» i forbindelse med redningen av fotballaget i Thailand i fjor sommer. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tesla-gründer Elon Musk har vært i svært hardt vær etter at han i juli i fjor kalte en av grottedykkerne som reddet det thailandske fotballaget fra Tham Luang-grotta for «pedo».

I september i fjor ble det kjent at den britiske grottedykkeren, Vernon Unsworth, saksøker Musk for ærekrenkelse. I høst må Musk møte i retten for de svært krasse uttalelsene.

En domstol i California har nemlig gitt Musk det glatte lag for uttalelsene, og krever at han møter i retten i oktober.

«Pedo-fyr»

Musks angrep mot dykkeren kom etter at Unsworth hadde uttalte seg krast om miniubåten Musk sendte til Thailand i håp om at den kunne bidra under redningsarbeidet.

Miniubåten ble aldri brukt. I etterkant kalte Unsworth det hele et PR-stunt, sa at Musk «kan stikke ubåten der det gjør vondt» og at det «var ingen sjanse for at det kom til å fungere».

Det fikk det til å koke for Musk, som fulgte opp med følgende angrep på Unsworth:

«Vet du hva, du trenger ikke vise videoen. Vi skal få en av miniubåtene til å gå hele veien til grotte fem, null problem. Sorry, 'pedo-fyr', du ba om det», skrev Musk på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer