MER TRØBBEL: Elon Musk må møte i retten etter å ha kalt en britisk grottedykker for «pedo-fyr» i forbindelse med redningen av fotballaget i Thailand i fjor sommer. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/NTB Scanpix
MER TRØBBEL: Elon Musk må møte i retten etter å ha kalt en britisk grottedykker for «pedo-fyr» i forbindelse med redningen av fotballaget i Thailand i fjor sommer. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/NTB Scanpix Vis mer

Elon Musk kalte grottedykker pedofil

Dommer gir Musk det glatte lag. Nå må han møte i retten

- Jeg håper faen meg han saksøker, skrev Tesla-gründer Elon Musk om den britiske grottedykkeren han kalte for pedo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tesla-gründer Elon Musk har vært i svært hardt vær etter at han i juli i fjor kalte en av grottedykkerne som reddet det thailandske fotballaget fra Tham Luang-grotta for «pedo».

I september i fjor ble det kjent at den britiske grottedykkeren, Vernon Unsworth, saksøker Musk for ærekrenkelse. I høst må Musk møte i retten for de svært krasse uttalelsene.

En domstol i California har nemlig gitt Musk det glatte lag for uttalelsene, og krever at han møter i retten i oktober.

«Pedo-fyr»

Musks angrep mot dykkeren kom etter at Unsworth hadde uttalte seg krast om miniubåten Musk sendte til Thailand i håp om at den kunne bidra under redningsarbeidet.

Miniubåten ble aldri brukt. I etterkant kalte Unsworth det hele et PR-stunt, sa at Musk «kan stikke ubåten der det gjør vondt» og at det «var ingen sjanse for at det kom til å fungere».

Det fikk det til å koke for Musk, som fulgte opp med følgende angrep på Unsworth:

- PR-STUNT: En av de britiske redningsarbeiderne fra grotten i Thailand var slettes ikke så imponert over Elon Musks bidrag til å få de 13 guttene opp fra bakken. Video: CNN Vis mer

«Vet du hva, du trenger ikke vise videoen. Vi skal få en av miniubåtene til å gå hele veien til grotte fem, null problem. Sorry, 'pedo-fyr', du ba om det», skrev Musk på Twitter.

Flere reagerte på uttalelsene, men Musk sto på sitt, og sa at han «veddet på» at det var sant, med henvisning til sine egne pedofili-anklager.

«Ditt jævla rasshøl»

Men etter at Unsworth hadde truet Tesla-sjefen med et søksmål, beklaget Musk. Han sa han var sint fordi Unsworth hadde kommet med flere usannheter.

«Uavhengig av det så rettferdiggjør ikke hans handlinger mot meg mine handlinger mot ham, og for det beklager jeg til mr. Unsworth og de selskapene jeg representerer som leder», lød beklagelsen fra Musk.

Det tok ikke lang tid før Tesla og SpaceX-gründeren var ute med anklager mot grottedykkeren igjen,

«Jeg foreslår at dere ringer folk dere kjenner i Thailand, finner ut hva som faktisk skjer og slutter med å forsvare denne barnevoldtektsmannen, ditt jævla rasshøl», skrev han i en e-post til Buzzfeed i slutten av august, omkring halvannen måned etter redningsaksjonen i Thailand.

TEST: Elon Mussk tester en ubåt i barnestørrelse, i håp om at den kan være til hjelp i grotta i Thailand. Video: Elon Musk / CNN Vis mer

Den sørafrikanske multimilliardæren hevdet videre at grottedykkeren Unsworth hadde flyttet til Thailand for en 12-årig barnebrud.

- Rammer objektive faktum

«Når det kommer til denne angivelige trusselen om søksmål, som magisk dukket opp da jeg tok opp saken (ingenting ble sendt eller tatt opp før det), jeg håper faen meg han saksøker meg, skrev Musk til nyhetsnettstedet.

Denne oppfølgingskommentaren kan nå vise seg å bli skjebnesvanger for 47-åringen. I forkant av rettsforhandlingene har nemlig Musk hevdet at han ikke kom med ekte anklager, men at det var snakk om en meningsytring eller fornærmende overdrivelser, som ikke rammes av amerikansk lovgiving.

Den anmerkningen ble avvist av dommer Stephen Wilson i en rettskjennelse, blant annet fordi Musk fulgte opp sine egne utsagn på Twitter med en e-post til Buzzfeed.

- En som får i oppgave å finne ut av fakta kan enkelt konkludere med at Musks uttalelser faktisk rammer objektive faktum, skriver dommeren.

Twitter-trøbbel

Han slår også fast at Musks sak hadde stilt seg sterkere om han rett og slett kom med en fornærmelse på Twitter, men det gjorde han altså ikke.

Avgjørelsen fra dommeren kjenner ikke Musk skyldig i ærekrenkelse, men er et bevis på at grottedykker Unsworths sak er sterk nok til at den kan tas av en domstol.

Det er ikke første gang Musk havner i trøbbel på grunn av sine noe direkte Twitter-meldinger. Nylig inngikk han også et forlik med det amerikanske finanstilsynet etter å ha tvitret det som ble ansett som en villedende melding om Tesla.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer