Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dommer gir Trump en måned på å gjenforene skilte migrantfamilier

Beordrer at Trumps regjering gjenforener familiene i løpet av 14 til 30 dager.

MÅ GJENFORENES: En føderal dommer beordret tidlig i morges norsk tid USAs president Donald Trump til å gjenforene migrantfamiliene som har blitt skilt ved den meksikansk-amerikanske grensa. Foto: NTB Scanpix
MÅ GJENFORENES: En føderal dommer beordret tidlig i morges norsk tid USAs president Donald Trump til å gjenforene migrantfamiliene som har blitt skilt ved den meksikansk-amerikanske grensa. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En føderal dommer beordret tidlig i morges norsk tid USAs president Donald Trump til å gjenforene migrantfamiliene som har blitt skilt ved den meksikansk-amerikanske grensa.

Det melder Washington Post.

Dommer Dana Sabraw ved en føderal domstol i San Diego krever at Trumps regjering gjenforener barna med sine foreldre i løpet av 14 til 30 dager.

Barn under fem år må gjenforenes med sine foreldre innen 14 dager. Barn som er eldre enn fem år, må gjenforenes innen 30 dager.

I løpet av bare noen uker ble over 2000 migrantbarn skilt fra sine foreldre ved den meksikansk-amerikanske grensa.

Migrantene krysset grensa ulovlig og da foreldrene deres ble arrestert, ble familiene skilt.

Praksisen var gjenstand for mye kritikk fra både Demokratene og Republikanerne. Verdenssamfunnet, deriblant FN, tok også til orde for å stanse praksisen.

Trump bukket til slutt under for det enorme politiske presset. 20. juni signerte han en presidentordre som stanset praksisen med å skille barn og foreldre fra hverandre.

Men hvordan han skulle gjenforene barna og deres foreldre, eller hvor raskt det skulle skje, ble ikke nevnt i presidentordren.