- Dømmer homser rett til helvete

Unge Venstre raser mot moderpartiets representanter. - De har latt seg diktere av intolerante, bakstreverske biskoper som dømmer mennesker med en annen seksuell legning rett til helvete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jennie Johnsen, nestleder i Unge Venstre, er ikke nådig i sin karakteristikk av stortingspolitikerne i Venstre, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Høyre og Fremskrittspartiet som stemte gjennom lovforslaget som gir Kirken rett til å diskriminere homofile jobbsøkere.

- Ved å vedta noe sånt må stortingsrepresentantene selv stå ansvarlig for at diskrimineringen av homofile kan fortsette, understreker Jennie Johnsen til Dagbladet.

Skoleelevene

Unge Venstre liker dårlig at de ikke ble tatt med på råd av Venstres stortingsgruppe før lovforslaget skulle behandles.

- Vi ville heller ha skilt Kirken fra staten enn å vedta noe så forkastelig. Konsekvensene er langt større enn at homofile nektes jobb i Kirken. Skoleelevene lærer nå at loven tillater diskriminering av andre mennesker, noe som må være helt på tvers av det kristne budskapet, sier Jennie Johnsen.

Senterungdommens leder Bjørn Arild Gram opplyser til Dagbladet at han støtter den nye lovteksten.

- Vi har diskutert saken mye uten å bli enige. Personlig mener jeg vi må ta farvel med statskirken hvis politiske myndigheter presser sine standpunkter på Kirken. Det vil være synd, sier Bjørn Arild Gram.

Tviholder

Anders Anundsen, nyvalgt leder i Fremskrittspartiets Ungdom, synes det er fullstendig galt at politikere blander seg opp i hva som er gjeldende religion.

- Teologene får ta seg av sånt. Jeg synes det er helt legitimt at Kirken får anledning til å diskriminere fordi den er å betrakte som en religiøs organisasjon, mener Anundsen.
- Så lenge staten tviholder på Kirken, må staten finne seg i Kirkens teologiske tolkninger, hevder Anders Anundsen.

Annenrangs

Unge Høyres leder Bjørn Skaar aksepterer ikke noen form for diskriminering av jobbsøkere.

- Ingen arbeidsgiver, heller ikke Kirken, har rett til å sortere borgere som førsterangs eller annenrangs, mener han.

- Prinsippet om likeverd betyr at alle er like verdige. Kirken har et gedigent problem, fordi den er inkonsekvent og har en intolerant holdning til mennesker som er eller lever annerledes enn flertallet. Likevel: Hvilken rett har politikerne til å overprøve trossamfunnets trosgrunnlag? spør Bjørn Skaar.

Frihet

Øyvind Håbrekke, leder i KrFU, støtter den nye loven.

- Trossamfunn må ha frihet i ansettelsesspørsmål. Det er ikke Stortingets oppgave å fortelle hvert enkelt trossamfunn hvordan de skal praktisere sin tro, sier Øyvind Håbrekke.